Puzsér a Facebookon

Friss topikok

Teljesítmény, Adottság, Magyarság

2012.06.01. 06:00 :: Puzsér Róbert

 

Quantum XXL, Szirota Jennifer, Mészáros János Elek. Ha ez egy parlamenti választás lenne alacsony részvétellel és agresszív nyugdíjas hordákkal az urnák előtt, akkor MJE vélhetően zárójelbe rakná az orbáni kétharmadot, és valahol 70-80% környékén állna be a támogatottsága. Nem lévén nótás kedvű, tartanék is a mészárosi alkotmánytól. Szirota a vidéki városokban söpörné be a második helyet, a Quantum pedig Budapesten szerezne néhány jól fizető, de kevés felelősséggel és még kevesebb munkával járó mandátumot.

Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna. Plazma kiesett annak ellenére, hogy sikoltozó tiniluvnyák tízezrei bizonyára komoly forgalmat generáltak a mobilszolgáltatóknál. Az Immigrants úgy esett ki, hogy az egész versenysorozat egyik legkiválóbb produkcióját tették épp a képernyőre, de a Prügyi Duó tagjai sem tudtak harcban maradni, annak ellenére, hogy szánalom-fronton nehéztüzérséggel támadtak.

Nincs valós tudásunk arról, hogy kik, hányszor és mi alapján szavaznak. Ha én szerkeszteném a formátumot, akkor ez lenne az a pillanat, amikor minden felelősséget a zsűri kezébe helyeznék, és nem szolgáltatnám ki a fődíj sorsát a könnyekre, drámára és katarzisra áhítozó tömegnek.

A további két bekezdés szóljon Juhász Marciról, akinek a motorja a célegyenes előtt sodródott ki a pályáról. Nehéz úgy beszélni róla, hogy elkerüljem a kínos önismétléseket, ezért erre most nem is teszek kísérletet. A srácnak nincs jó hangja, gitározni azt nem nagyon tud, de a szájharmonikával se bánik mondjuk Ferenczi György módjára. Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy van benne valami különleges, talán az, hogy nem látni rajta megfelelési kényszert, vagy az, hogy karizmát visz a színpadra, valamiféle szent őrületet. A saját dalok tulajdonképpen egész jók voltak, de sajnos az is kiderült, hogy a műsor előtt ilyeneket nem írt, zenét nem szerzett. Én mindvégig abban a hiszemben voltam, hogy valamit el is akar mondani, és nem csak szerepelni. Ebben tévedtem.

Most lemezt készít saját dalokkal, amelyek közül kettőt már a műsorsorozat folyamán kierőszakoltam belőle. Erre pedig büszke vagyok. Remélem, egyszer majd megérti, hogy azért óvtam a népdaloktól, mert ott olyan pályán játszana, ahol a Csík, a Muzsikás és tucatnyi klasszis formáció adja elő magát, és ezekhez képest - lássuk be - Juhász Marci sehol nincs.

 

 

81 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuritag.blog.hu/api/trackback/id/tr814558308

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.01. 16:36:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Teljesítmény, Adottság, Magyarság 2012.06.01. 14:33:02

Ha én szerkeszteném a formátumot, akkor ez lenne az a pillanat, amikor minden felelősséget a zsűri kezébe helyeznék, és nem szolgáltatnám ki a fődíj sorsát a könnyekre, drámára és katarzisra áhítozó tömegnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2012.06.01. 06:54:11

Én is arra szavaznék, hogy MJE nyerő pozícióban van. Több olyan vonalat is képvisel, ami most "menő" Magyarországon.
Szirota Jennifertől azt vártam, hogy kinövi ezt a szintet, amin van, de sajnos nem. Valóban nem lett "pótolhatatlan", "megkerülhetetlen". Csak jól énekel és slussz, ahogy csomóan rajta kívül.

A Quantumot nagyon szeretem, de nem fog nyerni. már előre sajnálom, hogy többé nem hallok róluk.

Marcit sosem bírtam, különösen onnantól, hogy elhozta a saját dalait. Nem tetszett egyik sem. Ahogy írod: "A srácnak nincs jó hangja, gitározni azt nem nagyon tud, de a szájharmonikával se bánik mondjuk Ferenczi György módjára" - ennyi. Akkor minek tegyük színpadra?
Én is egyedi, meg különleges vagyok, meg a szomszéd Ili néni is, Béla bácsival egyetemben, mégse vagyunk a színpadon, és nem is kellünk oda. Ha valaki egy gitárral, harmonikával és mikrofonnal ül ki a színpadra, akkor azokkal csináljon valamit. Marcinak ez nem sikerült túl fényesen.

juliusbond 2012.06.01. 09:46:45

Hát ne MJE nyerjen. Susan Boyle-ról hallottam, hogy furcsa, és nyert. De nem tudtam milyen zenét csinált. Most hallottam, hogy ő is valamiféle "komolyat". És ki tudja mit másol (ügyesen) az RTL.

Személy szerint, Robi skálája alapján, a Quantum XXL-ért adnék valamennyi pénzt. Dzsennifer nagyon jó, de hasonlóan nagyon jó Gigi is. És még nagyon sokan. De jó táncszínház kevés van, ráadásul populáris, és nem kell sokat agyalni, hogy "ezt most vajon hogyan értik?". Persze a Naplegenda is jó (nem láttam, csak gondolom), de nem lehet mindig gesztenyés sütit enni, néha kell a krumplis pogácsa is!

lobster thermidor 2012.06.01. 09:50:11

Puzsér úr, Puzsér úr!
Nem tudsz leszakadni erről a Marci gyerekről, aki már a hatvanas évek pol-beat fesztiváljain is nagyon gáz lett volna.
Mindenesetre adok neked egy mankót a tájékozódáshoz, és természetesen a you tube-on is rákereshetsz a Dinnyés János fedőnéven futó produkciókra.

hu.wikipedia.org/wiki/Els%C5%91_magyar_pol-beat_fesztiv%C3%A1l

Kattrin 2012.06.01. 10:06:31

Na, kicsit odaszúrunk Török Gábornak is, kicsit ennek, kicsit annak...

*azta* 2012.06.01. 10:12:28

"Ha én szerkeszteném a formátumot, akkor ez lenne az a pillanat, amikor minden felelősséget a zsűri kezébe helyeznék"

annak a zsűrinek a kezébe, akik gyakorlatilag egy emberként (a te kivételeddel) mindig 10, esetleg 9 pontra értékeli a produkciókat??? WTF

termesz 2012.06.01. 10:33:02

@*azta*: gondolom így a Puzsér kezébe kerülne a döntés.:)

qwertzu 2012.06.01. 10:34:43

@*azta*: Értsd: mivel mindenki 9-10 pontra értékel, csak ő nem, ezért a saját kezébe.

Styxx 2012.06.01. 10:54:40

Mindannyiunk Batman-szakértő Puzsér Robi(n)ja olyan a zsűriben, mint a mellúszás a 400 vegyesen. Hiába a leglassabb úszószám (v.ö. a másik három zsüritaggal: 2 sikeres színésznő, egy évtizedes múlttal bíró showman, ahogy az angol mondaná: TV - personality) azon múlik a verseny, hiszen ha ott elmegy egy tempó, összességben a legtöbb időt azzal lehet veszteni. A többiek fossák a pontokat 6-tól 10-ig, de inkább csak 9-10 között, míg Puzsér 3-től 9-ig szór (kb. lehet, hogy volt ez lejjebb és följebb is.) De nála benne van a pakliban, hogy 3-7 között bármi lehet az esetek 80%-ban. Persze, hogy az ő faszát szopják a fellépők, pedig gondolom, hogy mondjuk Elek legszívesebben szívlapáttal csapná szét Puzsér tudálékos, parttalan összefüggéseket mantrázó fejét, mint a „nem éneklünk háborús nótákat, mert a háborút dicsőítik, a háború és a drog rossz, értem”.

Mindennek ellenére Puzsér egy érdekes jelenség a Hajdú Péterek világában, kíváncsi vagyok, hogy hosszútávon fenn tud-e maradni. Szerintem sokan már kéjesen várják, vajh mikor bukkan fel Puzsér szalámival settenkedve a hóna alatt.

Avatar 2012.06.01. 12:00:31

@juliusbond: Susan Boyle-ra már volt a magyar médiának egy válasza: Szíj Melinda. Tartok tőle, hogy MJE is hasonlóan rövid idő alatt el fog tűnni a képernyőről.
Jennifernek nagyon kell kapaszkodnia, mert már annyi jó hangú Megasztár, Xfaktor, CsiSz felfedezett énekes rohangál az országban, hogy igencsak komoly versenypiacra fog belépni. Épp tegnapi hír, hogy Janicsák Veca turnéjára annyira nem fogytak a jegyek, hogy most újra kell szervezni az egészet...

*azta* 2012.06.01. 12:06:18

@termesz: @qwertzu:
a helyében én mindre 10-et adnék eztán - döntsenek a többiek!
;)

a_tom 2012.06.01. 12:28:58

"Ha én szerkeszteném a formátumot, akkor ez lenne az a pillanat, amikor minden felelősséget a zsűri kezébe helyeznék, és nem szolgáltatnám ki a fődíj sorsát a könnyekre, drámára és katarzisra áhítozó tömegnek."

Miért, szerinted ezt teszik? Javíts ki ha tévedek, de tudtommal nem figyeli közjegyző az SMS-eket(bár kétlem hogy értenének hozzá), és előfordulhat hogy a cég üzleti érdeke nem egyezik a pötyögők véleményével. Ez esetben egy cég a nemlétező lelkiismeretére fog hallgatni, avagy ... ?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.06.01. 13:05:35

Jól megírt poszt egy meglehetősen unalmas műsorról.

Tőlem nyerhet Jennifer, de a Qunatum XXL győzelmének még örülni is tudnék. De a csendes pszichopata tekintetű giccshuszár diadala fájna, de nagyon.

Juhász Marci nemcsak Csíkéktől meg a Ghymestől sincs sehol; általában egy senki. Ezért: "Én mindvégig abban a hiszemben voltam, hogy valamit el is akar mondani, és nem csak szerepelni."

Azért arra kíváncsi lennék, vajon Puzsér úr elégedett azzal, ami a Csillag születik mostani szériájában történt. Remélem, nem.

2012.06.01. 14:14:39

Hát, ez a blogbejegyzés most nem sikerült. Ezen még csiszolni kellett volna. A nyugdíjasok nem HORDÁK, hanem emberek, akiknek szerencséjük volt, és megérték részben a kort, részben a nyugdíjat.(esetleg előtte dolgozgattak úgy kb. negyven vagy mennyi évet, hogy az utódoknak legyen ez+az..)
Nekünk nem biztos, hogy ez így együtt sikerül. De semmiképpen nem hordák....
Pedig én imádom akár a perverz humort is.
Aztán: Volna egy ajánlatom. Nem ártana azokat, akikról ír EMBERNEK tekinteni és nem pedig valami MEO alatt lévő munkadarabnak. Mert így felettébb antipatikussá (értsd: ellengyógyszerésszé) válhatunk, uram.
A világ egy NAGY JÁTÉK, és ha elkezdjük vérre játszani komolyan, akkor Hitler, stb... lesz belőlünk.
Egyszóval, attól még lehet szakmailag 100%-ra igazad, ha normálisan beszélsz, kedves vagy és udvarias.
Vonatkozó vicc: Püspök és a plébános ( a galambokkal. Hess a picsába, vagy csak: Hess, úgyis elmegy a ... stb..)
Na, jó hétvégét és jó átgondolását ennek. Ha képes vagy rá.
Üdv: Monte Cristo cselédei, akiknek ELEGÜK VAN.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.01. 14:25:17

MJA, Paul Potts meg Susan Boyle úgy kell a magyarnak mint a falat kenyér. Nem vagyunk mink bunkók elmentünk 15 ezer forintért a Sportcsarnokban MJA koncertre. Holott az otthoni szinházban éppen ezerszer képzetted énekes játszotta a Cio Cio San-t.
Még van egynéhány el nem énekelt dal a Three Tenors lemezről, meg a Bocelli életműből is lehet szemezni. Ha ezek elfogynak, akkor majd hallgatunk Vagnert, Pukkini, Vamózártot, de nem MJA-tól

longi11 2012.06.01. 18:30:55

@Monte Christo cselédje: "A nyugdíjasok nem HORDÁK, hanem emberek, akiknek szerencséjük volt, és megérték részben a kort, részben a nyugdíjat.(esetleg előtte dolgozgattak úgy kb. negyven vagy mennyi évet, hogy az utódoknak legyen ez+az..)" Ezzel tökéletesen egyetértek. Ez a nyugdíjas becsúszás nem egyszer jött elő. Nem az baj, hogy néha nem lehet belőni a szövegbe ilyesmit, de ez valahogy nem volt helyén. Nem célom betűkre szétszedni a szöveget, de ez nem és nem megy le a torkomon, hogy egy ilyenbe botlok megint. Nem éri meg egy értelmes gondolatmenetet ilyen közhelyes szöveggel silányítani. Mondom ezt úgy, hogy Robi írásaival és megnyilvánulásaival ha néhol vitáztam is volna, de egyetértettem.

Marci miatt egyetértek. "Van benne valami" érzésem van nekem is, de szerintem mindenképp szép, hogy eljutott eddig. Ezután már csak azon múlik hogyan él a lehetőségeivel.
Jenniferrel barátkoztam az egész műsoridő alatt, megnéztem régebbi felvételeit, az összes adást, és nem és nem. Valami nekem hiányzik abból a lányból. Nekem tűztáncot is járhatna akkor se érezném azt amit pl. Rúzsa Magdinál. Változatlanul örülnék ha egy csapat nyerne, mert zseniálisak!! Nagyon megérdemelnék!

a_tom 2012.06.01. 18:49:53

Nyugodtan ki lehet azt mondani hogy a nyugdíjasok között szép számmal megtalálhatók kibaszott idióták, rosszindulatú, passzív-agresszív állatok, mindenki jól ismeri a típust, hiszen nyilvánosan is megjelennek rendre bizonyos rendezvényeken. (Sajnos minden más korcsoporban is vannak, de pont a nyugdíjasok a kedvenc célcsoportja a szavazásoknak) Ez akkor is igaz ha elismerjük hogy más nyugdíjasoknak sikerült megőrizniük épelméjüket és méltóságukat.
A gyengébbek kedvéért az agresszív nyugdíjashorda azt jelenti, hogy a nyugdíjasok egy csoportja, amely agresszív. Tehát nem azt hogy a nyugdíjasok összessége az egy horda és agresszívek.

SarahConnor 2012.06.01. 18:55:38

@hajdul: nehogymá' MJE 15 rongyért legyen bárhol. Most vettem jegyet az LGT koncertre 19ért, és ugye azt érzi mindenki, hogy nem ugyanarról a színvonalról azól a két produkció...

2012.06.01. 19:16:47

Lám-lám, máris nem a lényegről megy a szó. Lehet magyarázni (bár milyen jogon), hogy P.R. milyen HORDÁK részegységeire gondolt, de azt gondolom, a szavaiból mélységes lenézés árad, és ezzel lejáratja magát. "Ne ítéld meg embertársad magatartását, amíg nem voltál a helyében", valami ilyesmi van a Bibliában.
P.R. még véletlenül sem a valóban létező fiatal hordákról és mobilozó eszelős plazmaszavazóiról ír, vagy a más korosztályú "Béla bátyám, oszt telefonájjá ám,- vidéki szavazó-"hordákról", stb... Nem. Ő, erőből a nylprint otthonkás, gyapjúsapkás, vászonballonos, barna retikülös, a múltjukhoz eszelősen ragaszkodó, a haláltól rettegő, a meghasonlott, a különféle csodás rendszerváltásokból és reformokból kiábrándult, a magukat feleslegesnek tartó, de valahol mégis hangjukat - vagy így, vagy úgy - még hallatni akaró (még élünk...) nyugdíjasokról szól HORDAKÉNT, ami egyszerűen visszataszító. Kétségtelen, hogy P.R. által elvárt általános műveltségi szintjük olyan, amilyen. Olyan, amilyennek az elmúlt évtizedek legtöbbjüknek engedték. És amilyen világban ŐT is nemzették.... Ám mitől lenne ez a réteg vagy inkább osztály rosszabb, mint a 30-as évek szerencsétlen sorsú cselédlányai, akiknek az operettet kitalálták, hogy legalább ott vigasztalódjanak, mielőtt hazamennek, hogy a ténsasszony jól kitépje a hajukat, és úri fiacskájuk meg kiélje a cselédszobában nemi gerjedelmeit büntetlenül rajtuk. Szóval: P.R. - nak szerettem volna jelezni, hogy elszaladt vele a ló, és antipatikussá és igazságtalanná kezd válni, lerombolva eddigi pozitív megnyilvánulásait. Mindenkinek jogában áll úgy és ott szavazni (sajnos ez a politikára is igaz), ahogy ő azt érzi. és akkor ez van. De egy népet csak úgy P.R.-osan leváltani, meg megmondani a tutit, mint a diktátorok, na azt nem lehet. Abból van neki is elege, meg nekünk is. Szépen, apránként lehet csak pozitív változásokat generálni, de nem genocidiummal.
Jó lenne, ha egy kicsit visszavenne, mert a világ nem olyan, és nem arra megy, ahogy Ő azt látja és szeretné, és saját érdeke, hogy ezt felismerje, mielőtt egy kurva nagyot koppan Ő is hétfőtől, akárcsak korábbi célpontja, plazma.
P.R. tetszett, mert eddig általában a véleményével orientálni akart, egy új színt megvilágítani, de most már diktál. Azt meg még tőle se kérjük.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.06.01. 20:08:55

@Fenimore: Arra céloztam, hogy a tömegek elmennek akár 15 ezer forintért is az ilyen tehetségkutató versenyek szereplőinek koncertjére. Főleg, ha az "komolyzenét" énekel, mert akkor "nem vagyunk mink bunkók anyukám".

superunknown 2012.06.01. 21:52:34

@Fenimore: "Ahogy írod: "A srácnak nincs jó hangja, gitározni azt nem nagyon tud, de a szájharmonikával se bánik mondjuk Ferenczi György módjára" - ennyi. Akkor minek tegyük színpadra? "

talán mert a dzsennifernek meg hiába van hangja és tud énekelni kurva jól, mégsem érdekes, ahogy te is írod. nem kell kurva jól gitározni, csak pont annyira, amennyire egy dal igényli. seress rezső például nem tudott zongorázni, aztán kicsúszott egy szomorú vasárnap. azért ezt a példát hozom, mert annak nehéz vitatni az érzelmi hatását, ami miatt emberek tömegei nyírták ki magukat. a nirvanába nyilván belekötnél.

SarahConnor 2012.06.01. 22:20:55

@hajdul: jaja :)

@superunknown: Nirvanába? Belekötni? Soha!
Juhász Marciba annál inkább. Nos, ezek szerint az én antennáim nem fognak valami megkerülhetetlen "érdekességet", ami ebben a gyerekben van, mert én a borsodi tájszólásos igazi "aszfaltbetyáron" (by Puzsér) kívül nem láttam mást, és én ezést a tévét se kapcsolom be. Könyörgöm, ha munkába menet felszállok a hatos buszra, tíz ilyen áll körbe.

superunknown 2012.06.01. 22:42:06

@Fenimore: jó, csak arra utaltam, hogy a felsorolt két (vitathatatlan) ténytől függetlenül még lehettek volna jók a dalai.
mondjuk én nem hallottam őket, mert nem érdekel, puzsér miatt szoktam átpörgetni a webre felpakolt adást, de már ő sem érdekes. ez a plazmafikázás a műsor elején rendkívüli módon ütemtelen és erőltetett volt. ez csak egy gagyi tehetségkutató műsor, minek belerúgni valakibe, aki már kiesett? nem mindegy?

SarahConnor 2012.06.02. 09:44:42

"még lehettek volna jók a dalai." Ez tuti, csak ezzel meg úgy vagyok, hogy márciusban ment le a tévében a selejtező, az azt jelenti, hogy a valóságban hónapokkal előtte volt. Marcinak azóta volt ideje dalokat írni, készülni a műsorra, ami állítólag annyira fontos, meg sorsfordító mindenkinek, hogy "ettől függ az életük". De mondjuk ha legkésőbb az élő műsorba való bejutásakor kezd írni, még az is talán hónapokban mérhető időszak. Ennyi ideje volt egy (pár)normális dalt összekalapálni, hiszen számíthatott arra, hogy szükség lesz rá, és a győzelem érdekében fontos lehet. Még a zsűri is szólt neki, hogy ideje lesz sajátot hozni, de még egy hétig nem foglalkozott vele. Végül sikerült a véghajrában két középgyenge (talán sebtiben megírt) saját dalocskát előadni, amik után ki is esett rögtön.
A személyes véleményem az, hogy ha korábban kezd foglalkozni vele, akármi lehetett volna a dologból, a show viszont sajna nem vár arra, hogy valakinek a színpadon állva essen le, hogy hoppá.

ayatollah 2012.06.02. 13:08:57

Gerontofóbiás fasz.

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.02. 16:49:21

Annyira szeretném nem meglátni a különböző címeket Puzsér mondatáról, amit Szirotához intézett... Amit úgy kezdtek el csócsálni, mint a kiéhezett hiénák az odavetett mócsingot!

Ki a tökömet érdekli, hogy milyen példákkal fejezte ki azt, hogy a csajnak tapasztalatokat kell szereznie az életből: sírni, nevetni, szeretni, csalódni, stb., ahhoz, hogy kialakuljon az , ami ő? Te jó ég, kimondta azt, hogy " kefélni"! Igen!- pl. az is hozzá tartozik majd a személyiség fejlődéséhez.... Így pedig hat a művészetére is...
A fene egye meg, hogy már reflexesen jön ez a reakció a kurva médiából! Hazug, aljas módon aztért is másképp értelmezik, és tálalják! Csak legyen sztori!
A lényeg elvész, azt nem tudom a Kedves Papa vette-e, hogy valójában mit tanácsolt a Kislányának...
Most nagyon mérges lettem! Az előbb már úgy tolta itt a képembe a szart, hogy valami ilyesmi: " Puzsér dugni küldte Jennifert!"... Na menjenek a picsába! Barmok!

Na Thermidor ilyan az, amikor kimondom, amit ki kell! :D

Te meg Róbert nem vetted észre, hogy rossz a példád? Ebben a szent és igaz világban minden fiatal lány az esküvőjére tartogatja magát! Nem tűnt fel, hogy csak Te vagy egy perverz állat? Nahát, szégyeld magad! .... :D:D:D

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.02. 17:57:30

Különben az a baj, hogy nem is lehetne keverni ezeket a dolgokat!
Nem nevettséges valahol összehasonlítani pl. Mészárost a Quantummal? Két külön világ! Két teljesen más közlésforma! Mindegyik mást akar elmondani, és máshogyan.Más-más értékeik vannak, és nem is versenyezhetnek egymással bizonyos értelemben.

Nálam a Quantum a nyerő, Ők azok, aki a szememben kinőtték a falunap- hangulatot a többiekhez képest! És ezzel mindent el is mondtam, ami a színvonalat illeti!

És most nem értek egyet a Juhász Marci ügyben Veled ,Róbert!
Azt mondod, azt hitted el is akar mondani valamit? Mondott is!
Te magad mondtad ki talán pont azt, ami az Ő küldetése volt azon a színpadon! Hogy nem csak VV Alekoszok születhetnek itt....

Az egyszerűsége, az a hangulat, ahogy szinte beesett oda az " aluljáróból", amin kereszetül és ahogyan egy életérzést közvetített, az maga volt a lázadás, a mai kikent-kifent, jól felépített, mégis üres és übergagyi sztárocskákkal szemben!
Inkább hallgatom Marcit, a tökéletlen énekhangjával, és egyszerű gitárjátékával, mint a sok tömegcuccot, még ha mégoly tökéletesen pontos helyen is szólal meg a hangjuk... Marci is azok táborát erősíti, aki felért egy gyomron vágással a kultúrszemétnek! És akkor már megérte!

longi11 2012.06.02. 23:39:47

@Monte Christo cselédje: Az első betűtől az utolsóig csak egyetérteni tudok! Nekem is ez a bajom csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni!

"P.R. tetszett, mert eddig általában a véleményével orientálni akart, egy új színt megvilágítani, de most már diktál. Azt meg még tőle se kérjük."

És erre tényleg érdemes lenne figyelnie!

lobster thermidor 2012.06.03. 08:13:16

@Bettidoktornő:

Alakul a dolog, alakul! Ezt már nem kell lefordítanom, mert még keresve sem találnék hátsó gondolatot a markánsan megfogalmazott mondatokban.:)

2012.06.03. 09:13:57

@longi11: Köszi, mert így legalább érzem, hogy vagyunk egy páran, akik ezt gondoljuk, együtt.
És - ma reggel a tegnap esti eredményre ébredve - csak még jobban fáj a szívem, hogy P.R. elcseszte.
Teljesen érdemtelen lett a döntés, és ebben P.R.-nek óriási része volt, csak éppen ellenkező előjellel.(mégha sok-sok mondata vitathatatlanul igaz és helyénvaló, de az emberek elunták, nézd meg a kommentek számainak rohamos csökkenését...)
Bocs, hogy most kicsit politizálni fogok, mert azt leírni, hogy M.J.E. az összes szédelgő feldícsérés ellenére bizony többször hamis volt, és szerintem nem adott hozzá a dalokhoz sokat, nem lenne sportszerű. Nyert és kész, őmaga sem hiszi el, és ez így van jól. Szirota J. egyesíti magában szinte még gyermekkorúként Barbra Streisand és Kósa Zsuzsa és Cserháti Zsuzsa összes pozitívumát. Ő lesz a csillag majd úgyis, ha levakarja magáról a faterját...
A táncosok meg aranyosan bukfenceznek tovább.
DE!
Mondjuk, higgyük el, hogy - bizonyítékok hiányában - a nép döntött így, "közjegyző" jelenlétében, hahaha....
Ez már túró, ez már csak a kicsinált műsor.
ÁM VAN EGY ÓRIÁSI POLITIKAI TANULSÁG A DOLOGBAN!!!
MÉGPEDIG: PUZSÉR!!!
P.R. ISMÉT bemutatta, hogy - sajnos - milyen faszul tud a liberális, szabadelvű, szellemi szabadgondolkodású réteg politizálni.
Abszolút direkt módon nyomta, prímér módon "politizált", és ezzel olyan ellenérzéseket és ellenállást generált, ami - ha igaz - még a homelesseket is dac-szavazásra késztette. Nem kellett volna megint dackorszakot teremtenie, rétegeket sértegetnie, hanem tudomásul kellett volna vennie, hogy a társadalom hol tart. Megint előjött a politika, és az emberek - azt gondolom - most sem valaki mellett, hanem valami ELLEN voksoltak. Így született meg a 100 kilós kiscsillag, szegény. Pedig Ő is jobban járt volna egy második hellyel, mert a pénz nem minden. Többet profitált volna, több erőt kapott volna a környezetétől egy második "igazságtalan" hellyel. És különben is: Van egy törvényszerűség! 30 év felett már nem lehet énekesi karriert kezdeni.
Dehát a Puzsérok sose tanulnak úgy látszik.
Ha például - kicsit trükkösen - túldícséri M.J.E.-t, tuti nem nyer. Lásd: Rejtő: Piszkos Fred. Akit Piszkos Fred támogat, annak vége:-))))
Szóval, kedves P.R. és TI, többi szabadgondolkodó véleményformálók, értsétek már meg Silvio Berlusconi bácsi szavait: "A nép az egy tizenkét éves gyerek szinvonalán áll, és úgy is kell beszélni és bánni velük...". Nagyon cinikus, de igaz mondat a vén kujontól.
Nem kellett volna ekkora ellenállást kelteni, hanem szépen, kicsit sunyin. Tudod, ismered a példát, .....éled is...:-)))))))))))
Úgyhogy kedves P.R. ezt jól elcseszted, szépen, önállóan, ahogy kell. Ismét. Példaszerűen.
(persze, nem elfelejtve, hogy ez egy "kicsinált" műsor azért...)
A néphez a pék nyelvén kell beszélni, benyalni nekik, és szemükbe mondani, hogy Ti barmok, azt nagyon nem szeretik, hidd el....
Nagy lelkierő kéne ahhoz, hogy valaki belássa, a példádnál maradva, hogy igen, én egy nyugdíjas "horda" része vagyok. Hogyisne, és akkor aztán inkább indul az anyázás meg az ellenállás. Nem kéne.
Úgyhogy jöhet 2014. Mi, Cselédek meg megyünk megint a lecsóba...
Na, befejezem, jó hétvégét!
És jó tanulást az ügyből!

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.03. 09:51:53

@Monte Christo cselédje: Sajnos ebben a " dac-szavazásban" lehet valami... Erre én is gondoltam. Puzsér fölpiszkált olyan rétegeket, akik most befeszítettek.... Van itt más ok is, de ez is benne lehet... Az biztos, hogy önkritika helyett hamarabb kezdünk el anyázni.

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.03. 09:52:34

@lobster thermidor: Hát köszönöm, és van ott még, ahonnan ez jött...!:D

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.03. 10:30:07

Persze " Üdvozlet a győzőnek", de nem abban a műfajban győzőtt, amiben elindult... Nem éneklésben lett első, legyen az opera, vagy népdal... Egy jó vastag réteg Mészároson keresztül vágott vissza a sértett önérzetéért. Meg a bús magyar valóságért, amolyan sírva vigadunk formán...
Ahhoz meg kétésg kívül Ő a jó zenei aláfestés.

láttam pár SMS-t még a cool-on, és az mind arról szólt, hogy Mészárosnak a hite, az egyszerűsége, a szerénysége vitte a győzelemig...

Meg is van a válasz. Elindult a " szegénylegény" hamubasült pogival a tarisznyában, és szerencsét próbált. Ő, a nép szülötte, az egyszerűen nemes, derék lélek, akivel sokan azonosultak is.

Csak az a baj, hogy bár jó a hangja, tehetséges, messze nem ő volt a legjobb. Énekesek közt sem!

Itt valami teljesen más győzedelmeskedett....

( Amivel akár a Prügyi-duó is győzedelmeskedhetett volna, vagy a Marci, csak náluk meg hiányzott , vagy legalábbis nem volt annyira domináns a mesebeli "szegénylegény" vonal. Ők inkább modernebb legények voltak, és az már nem hat úgy...)

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.03. 10:33:59

És hát ugye a Quantum... Nem Ők voltak kevesek a győzelmükhöz, hanem mi... Nem tartunk a Quantumnál... És ez nem az Ő hibájuk.

Aaszpazia 2012.06.03. 10:59:23

@Monte Christo cselédje: Ez pontosan így történt szerintem is.

_Hooligan_ 2012.06.03. 10:59:52

Sajnos borítékolható volt a szavazás végeredménye. Híresek vagyunk arról, hogy szimpátiaszavazást csinálunk mindenből, a többség képtelen reálisan gondolkodni.Pontosabban a szavazók többsége.

Mert nem Magyarország választotta MJE-t kiscsillagnak, hanem a szavazók. Akik szerintem összesen nincsenek 500 ezren. Be kéne vezetni az olcsóbb szavazást, ahol tényleg csak max egy 100 forintba kerülne egy-egy szavazat. Fejenként, telefonszámonként csak egyszer lehessen szavazni és kész. Mobilapplikációról mondjuk ingyenesen lehessen tolni, mert annak végül is semmi költsége nincsen. Stb.

A szavazók nagy része nem a tehetsége miatt szavazott Elekre, hanem a személyisége miatt. Pedig legalább akkora középszerű előadó, mint mondjuk Jennifer volt. Egy hangyapöcsnyit sem izgatott fel, pedig egyáltalán nem áll tőlem messze a műfaj. A kisfilmekből és a reakcióiból is lejött, hogy egy terminátor, szinte érzelmek nélkül. Nem is tudott belevinni előadásaiba semmi érzelmet. Megkockáztatom, hogy nem több volt, mint egy üres porhüvely. Keressen rá mindenki mondjuk Paul Potts első előadására, vagy nézze meg mondjuk az idei brit évad legjobbjait (nem ők nyertek):

indavideo.hu/video/Britains_Got_Talent_2012_Charlotte_And_Jonathan

De maradhatunk a magyaroknál is: aki nem vette észre a különbséget Elek és Tabáni között a közös produkcióban, az tényleg nem tudom megérteni. Szinte leénekelte a színpadról. Messze több érzelem volt benne, sokkal hitelesebb előadó, mint Elek valaha is lesz.

Mindegy, ez kellett a szavazóknak (nem a népnek!), legyenek boldogok. Ettől még nem mozdult előre egy hangyafasznyit sem a kultúra, nem fog az RTL főműsoridőben operákat adni. Elek kiad egy cédét maximum, aztán eltűnik. Megy a mesemondó és a László Attila után. Pár év múlva a kutya se fog rá emlékezni.

Ha a nép, ha a szavazók tényleg a tehetségre szavaznak, akkor olyan simán kellett volna a Quantumnak nyernie, amelyhez a kétharmados fülkeforradalmárok fel sem értek volna.

Még annyit, hogy a show fb oldalán és különböző fórumokon a MJE fanok azzal nyomulnak, hogy "mi a baj? hogy a kultúra nyert?". Ezzel csak egy a gond, hogy szembeköpték magukat miközben széllel szembe pisáltak: ha olyan fontos a kultúra, akkor miért nem a Szabó Ádám nyert az előző körben? Ja, hogy Trianon miatt... értem.

Végezetül: nem tudom olvassa-e a bloggazda a kommenteket, de azért kösz hogy ott voltál az évadban, a beszólásaid alapján nem hiszem hogy többet munkát kapsz ott, amit tényleg sajnálok, hiszen bár a Batman filmekhez nem értesz ( :)), végre egy igazi megmondóember voltál, aki bár néha "furcsán" fogalmazott, többnyire kurvára igaza volt. Kösz a halakat!

a_tom 2012.06.03. 11:10:42

Sajnos nemcsak agresszív nyugdíjashordák vannak hanem magukat szenttehénnek képzelő, MINDENKI ingét magukra vevő, mártír-nyugdíjas hordák is.
Teljes bizonyossággal érzik hogy mások mit gondolnak, mit éreznek, és ha ez kicsit is eltér a világképüktől, véleményüktől, agybajuktól, akkor a tényeket, érveket figyelmen kívűl hagyva azonnal és végérvényesen megsértődnek. Ezt persze meg is torolják az első útjukba kerülő áldozaton, akinek többnyire semmi köze az egészhez.

A dac-szavazás elméletetet nem tartom megalapozottnak;
azon emberek halmaza igen elenyésző lehet az egészhez képest, akik:
- nyugdíjasok
- akarnak SMS szavazni, értenek hozzá, és van is rá pénzük
- olvasták ezt a posztot
- félreértlmezték a leírtakat
- megsértődtek rajta
- megtorolják a vélt sérelmüket ártatlanokon, miközben félreteszik szimpátiájukat a szereplők felé

(Már amennyiben feltételezzük hogy az SMS-eknek van szerepe a győztes kiválasztásában)

@Monte Christo cselédje:
Berlusconi????? Jézusom!!! Puzsérnak nincs médiabirodalma, maffiaszervezete, közpénz-hozzáférése, törvényhozó hatalma, stb.. neki tökmindegy ki nyer, kire szavaznak, nem keres rajta semmit.
Puzsér szereplésének ha jól értem nem célja a tudatlan tömegek aljas manipulálása, épp ellenkezőleg. Rámutat a hazug felszín alá elásott igazságokra, vitára, gondolkodásra késztet, hogy ezáltal okosabbak legyünk és ne dőljünk be a manipulációnak.

különvélemény 2012.06.03. 11:14:56

@_Hooligan_:
"Híresek vagyunk arról, hogy szimpátiaszavazást csinálunk mindenből, a többség képtelen reálisan gondolkodni"

Képzeld, az általad úgy lenézett pórnép már csak ilyen.
Nem producerek, vagy egyéb szakemberek, szimplán átlagemberek.

"Reálisan" gondolkodjanak azok, akik majd lemezajánlattal megkeresik Jennifert, mert MJE-t nyilván nem fogják, a Quantum meg egyedi, 2 számos fellépésekre alkalmas csak.

Ircsike 2012.06.03. 11:35:19

Annyira örülök, hogy Puzsér Róbert nincs egyedül gondolataival, értékítéletével. Bettidoktornő mintha a szellemi ikertestvére lenne. :)

A blogbejegyzésben szereplő agressziv nyugdijas horda...... huuuuu bizony nem lennék büszke arra, ha Puzsér Róbert a gyermekem lenne! Szerencsére nincs ilyen családtagom!
A közönség (alis "fogyasztó") megmutatta, hogy elsősorban a "hakniképes" remek hanggal megáldott János Elek előadására nyitott, azt értékeli kimagaslónak. Ez az RTL csatornánál hatalmas kultúrsiker, Győzike, szilikonmacák, pornósztárok után. Végre igazi értéket is bemutatott a csatorna. Puzsér Róbert pedig vegye tudomásul, hogy jó izlésű emberek nem fogják soha befogadni az undorítóan mocskosszájú Plazmát és egyelőre sokaknál nem nyerő az énekelni nem tudó (de ordítani annál inkább) Marci fiú. A táncosok szerintem elindultak egy világsiker felé akkor is, ha nem ők nyerték az első helyezést.
Örülök, hogy nem az itészek döntik el a helyezéseket!

2012.06.03. 11:52:51

@a_tom: Szia kedves Tom!
Megtennéd, hogy mégegyszer, alaposan elolvasod, amit írtam berlusconi kapcsán. csak nem képzeled, hogy P.R-t hozzá hasonlítottam. Már nem is erről volt ott szó. Kérlek. És kösz. Befejezve.

2012.06.03. 12:10:46

M.J.E. "hakniképes remek hang"??????
Sírva kérlek, hallgasd meg (hallgasd vissza az RTL Most-on) bármelyik számát. Mindegyikben voltak fals hangok, rosszul kiénekelt részek, nem sikerült modulációk, stb...
Ellenpróba: Képzeld el, hogy meglátod a plakátot:
Ma este itt és most fellép a Csillag Születik Győztese, M.J.E. és énekel a János vitézből, meg a Montmartre-i Ibolyából....
jegyek kaphatók 6 rugóért/kopp. Rohansz és veszel, mi?
A műsor végén tombola. Aki eltalálja, hogy ma este trapéz pulcsiban és szürke trottyosban vagy szmokingban lép fel,az nyer egy enyhén fűszerezett kolbászt.
Szóval: nekem az a bajom, hogy nem bírom elfelejteni az első nyilvános lépését, a hamuba sült pogis pocakos lakatos jelmezzel, aztán szépen kiderült a Simándy díj, aztán jöttek a politikai elvárás ízű beszólások szívhez szólóan.
Szóval a máji napig nem bírom kialakítani magamban a profilját, hinni neki, hogy "utamat végigjártam, harcomat megharcoltam", stb...
Ki volt csinálva.
A kiscsajról elhiszem, az ott formálódott előttünk, a táncosok is, Marci is, a prügyi böszmék is, stb...Mindegyikről tudom, hogy kicsodák, honnan-hová.
Ő egy nem őszinte pozőr, és legyen boldog a díjjal, hogy kivel megy a luxus útra, arra azért kivagyok váncsi. És még valami: semmi bajom az általa villantott műfajokkal. Sőt, imádom a szívből jövő, jó berúgós, behányós vicces, őszinte, eredeti beszólongatós, agyafúrt paraszt bulikat. Soha sehol nem lehet olyan őszintén és jól mulatni, mint egy jól eltalált vidéki lakodalomban,népdalokkal, igazi, hamisitatlan, jókedélyű, eszes vidám, dolgos parasztemberek között. De őnála épp az operett huszár szerepet éreztem, és amikor kihúnynak a fények, akkor vajon milyen is ő. Ez az, ami nem derült ki. Ez a bajom vele, semmi más, mert a hangképzés javítható...

a_tom 2012.06.03. 12:26:10

@Monte Christo cselédje:
Te és Berlusconi úgy gondolja hogy: "A nép az egy tizenkét éves gyerek szinvonalán áll, és úgy is kell beszélni és bánni velük..."
Gondolom a vén maffiózó nem a gyermekek iránti szeretetre és bennük lakozó potenciál kiteljesítésének segítésére célzott, hanem inkább arra hogy könnyű őket megvezetni és kihasználni, lévén kevesebb a tapasztalatuk és tudásuk.
Valóban nem hasonlítottad Puzsért Berlusconihoz, csak azt javasoltad neki hogy hozzá hasonló sunyi, populista politikusként kéne manipulálnia, a korrekt szókimondás helyett.
Szerintem meg a cél nem szentesíti az eszközt, ez esetben pedig még cél sem volt.

2012.06.03. 13:06:04

@a_tom: Hát én is sajnálom, de kb. ahogy írod. Az őserdő alapvető törvénye a mimikri, egyébként megesznek. Én se szeretem, sőt....nagyon távol áll tőlem, de a tények makacs dolgok, Pelikán elvtárs:-)))). Igaz, én is csak dumálok, aztán az egész életem másból se áll, mint fejjel a falnak...persze, én nem vagyok közszereplő, és itt is csak azért írtam, mert fáj, hogy így alakult. Na, mindegy, túl vagyunk rajta, jöhet a következő közröhej...

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.03. 14:16:12

@Ircsike: Kedves Ircsike!

Azt hiszem, kicsit többen vagyunk, akik hasonló látószögből nézzük a világot...!
Örülsz, hogy nincs olyan gyereked, mint Ő? Miért , milyen gyerek Ő? Nincs olyan gyereked, aki vállalja az értékrendjét? Aki lát, és nem csak néz? Meg nem képmutató farizeus? Tudod,akinek jó hosszúra szabott az imaszíj az oldalán, de az utálkozás simán belefér...!

Na tudod, akkor inkább egy Puzsér!

Ircsike 2012.06.03. 14:50:42

@Bettidoktornő: Csak olyan gyermekem van, aki vállalja az értékrendjét. Soha nem írna le egy ilyen mondattöredéket, hogy "agresszív nyugdíjas hordákkal az urnák előtt". Gondolom Róbertnek is van Édesanyja, aki hamarosan esetleg nyugdijas lesz. Jól fog esni neki!
Senki sem képmutató a családomban. Úgy neveltek engem is, hogy el kell fogadnunk másokat is. Izlések... pofonok mennyire különbözőek. Talán túl sokáig éltem az USA-ban, ahol az emberek (California állam) nagyon is elfogadják a másik ember izlését, szokásait. A kölcsönös tisztelet úgy tűnik megfertőzött.
Nemcsak nézek - látok is! És hallok is!
Tiszta szívből örülök, hogy a nézőtársaim is néztek, láttak, hallottak és tiszteltek versenyzőket.
Az utálkozás pedig egy teljesen felesleges negatiív, értelmetlen dolog. Ennek megértéséhez viszont fel kellene nőni!

pusztai_zseni 2012.06.03. 15:27:28

@Ircsike: Kár, hogy az USÁ-ban csak tiszteletet lehet tanulni, szövegértést nem.
Róbert nem azt írja, hogy minden nyugdíjas habzó szájjal, őrjöngve rohan az urnákhoz (adott esetben), hanem azokról a nyugdíjasokról beszél, akik agresszívan viselkednek, és az egyetlen örömük már az életben az, ha Mészáros János Elek szívfacsaró nótáit hallgathatják. Kapiss?

pusztai_zseni 2012.06.03. 15:29:30

De ez is, öregem, hogy ezzel kell felvágni, ki mit tanult az USÁ-ban. ennyire sznobnak lenni... Te jó ég.

Ircsike 2012.06.03. 15:41:19

@pusztai_zseni: Elmegyek! Megkérdezem az agresszív nyugdijasokat, hogy "kapis"?
Örülök, hogy TE érted Puzsér mondatait. Én pedig egy szellemi toprongy vagyok. :(
Ez nem az én "sznob" világom!

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.03. 17:06:51

@Ircsike: Ne menj el, nem az a baj, hogy elmondod a véleményed, és hogy az más. Az a baj, hogy nyílvánvalóvá teszed, hoyg számodra bizonyos értékek mennyire fontosak, mint pl. Mások megbecsülése.Ízlések elfogadása. Csak akkor azt mondd el mi a bajod Puzsérral ? Nem vagytok egyformák, és pont. De ha ennyire elfogadó vagy, akkor minek az olyan megjegyzés, hogy örülsz, hogy nincs ilyen gyereked... Az utálkozás fölösleges? Egyrészt. De akkor Te se tedd!

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.03. 17:09:12

@pusztai_zseni: Ez a baj, hogy megint ki lett ragadva a szövegből egy mondat, amit így önmagában lehet csűrni-csavarni.... A szövegben ez is világos. Nem arról van szó, hogy mennyire gyűlöli a nyugdíjasokat. Erre mondtam, hogy látni is kell, nem csak nézni. Megérteni a lényeget.

jonatanxx 2012.06.03. 17:32:02

TIZENEGYEDIK FEJEZET

A Nagy Bivaly szorította a herceg nyakát.
- A fiút nem ölheted meg - mondta Fred.
- Úgy. És miért?
- Mert én ölöm meg! És aki ebben megakadályoz, az mehet a fiú után.
A mesztic óriás bambán nézett egy másodpercig.
- Ez a gazember a Honolulu-Staron utazott - kezdte vészjósló arccal a kapitány. - Tudta, hogy egy ládában voltam a hajófenékben, és mielőtt kikötött a hajó, ez a kölyök felfordította a bőröndöt, és rátett egy csomó nehéz poggyászt.
- Kérem ez tévedés... - mondta a herceg - fogalmam sem volt róla, hogy ön is a hajón van, Mr. Piszkos.
- Hazudsz! Te voltál! Éjfélig feküdtem a fedelére borított bőröndben!... Majdnem megfulladtam!...
- Ha-ha-ha...
A Nagy Bivaly felkacagott, és amikor Piszkos Fred nagy léptekkel megindult, hogy jogos áldozatát követelje, eléje állt.
- Ez a fiú mától kezdve a barátom! Értetted?
- A fiút én megölöm!
Feszült várakozás.
- Verekedni akarsz?
- Végezni akarok veled! Ez a suhanc, aki bolondot csinált belőled, tetszik nekem! Jaj annak, aki hozzányúl...
A kapitány lassan át- meg áthúzta csúf kecskekörmeit a szakállán. Arca ezer ráncba vonult egy gúnyos vigyor köré:
- Itt mindenki fél tőled, mert nem tudják, hogy buta vagy. Olyan buta, hogy az erőd sem számít. De én elbánok veled Bivaly! Tudhatod!
A toprongyos, szakállas, kissé öreg Piszkos Fred úgy beszélt Szingapur rémével, mintha egy jámbor kecskegidát szánna, mert ostobán a sínekre tévedt. Mi volt az, ami mégis visszatartotta ezt a kolosszust, hogy szétlapítsa egyetlen csapással a gondozatlan, ősz kapitányt? Talán a szennyes kezek egyike, a bal, amelyet hanyagul a nadrágzsebébe süllyesztett, miközben jobbjával a szakállát cirógatta.
Az a bal kéz egy kést vagy pisztolyt szorongat, és Piszkos Fred nem szokott habozni.
- A fiút nem bántod, vén fecsegő bolond.
- A fiúval végzek, te élő marhakonzerv!
"Csak tudná az ember, hogy mit szorongat ott, ahol az ököl formája kidudorodik a zsebében" - gondolta a Nagy Bivaly, és fújt dühében.
- A fiú sehová nem megy nélkülem.
- Az nagyon okos lesz - vetette közbe Tulipán, és bekötött fejéhez nyúlt. Az igazi Trebitsch is helyeslően bólogatott egy nedves rongy alól, amelyet feldagadt arcára borított.
- A Vadsuhanc megérdemelne egy kis "hideget" - mondta a vendéglős -, leütötte a Tulipánt, összetörte Buzgó Mócsingot, rátámadt a Nagy Bivalyra, és kikezdett veled is, kapitány.
- Csakugyan szorgalmas fiú - jegyezte meg Piszkos Fred összehúzott fél szemmel. - Azért mégis végzek vele.
A Nagy Bivaly szinte rávetette már magát, de Piszkos Fred zsebében még jobban kipúposodott az a kés vagy valami, ahogy megszorította.
A Nagy Bivaly kihúzta magát.
- Nekem ez a fiú tetszik! - mondta végül is határozottan. - Nemcsak azért, mert kicsúfolt egy vén bolondot, hanem azért is, mert nem ijedt meg itt senkitől... Vadsuhanc! A barátom vagy! Menj a szobámba! Ezentúl együtt lakunk, és senki sem fog bántani!
Általános megdöbbenést idézett elő a kijelentés. Az embergyűlölő Nagy Bivaly lakótársat vesz magához? Egy kölyköt?
- Csak fecsegj. Minél többet beszélsz, annál nevetségesebbé teszed magad, mert a fiúval végzek - dörmögte Piszkos Fred, és leült a földre. Miután a Nagy Bivaly elment őfelségével, a kapitány még mindenfélét morgott magában halkan, azután a vendéglőshöz fordult:
- Egy átkozott detektív elkobozta a kikötőben a revolveremet, de ami rosszabb: a késemet is. Kinek van egy bicskája?
És előhúzta bal kezét a zsebéből, a kidudorodó valamivel.
Egy alma volt nála mindössze.

2012.06.03. 19:14:51

@jonatanxx: Ennél gyönyörűbb végszót nem is írhattál volna erre az egészre! :-))))))))))
Így-így. Pontosan így.
Lányok, Ti meg ne veszekedjetek, vendégeim vagytok egy finom habos capuccino-ra (egyelőre virtuálisan), M.J.E. meg a többi meg végre befejezi a szombat esti tipródásokat.
Happy end nincs? De van!!!

Egyszer egy fiú küldött egy rózsaszálat egy lánynak és egy cetlire felírta neki:
"Egy rózsaszál szeben beszél,".

A lány meg válaszolt:
" Nem tud az írni, aki küldte..."

Na, innen indultunk és ide érkeztünk.
Csók Nektek!

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.03. 19:21:02

@Monte Christo cselédje: Ezt melyik lányoknak írtad? Én is benne vagyok? :D

pusztai_zseni 2012.06.03. 21:44:06

@Ircsike: Jó, de ebből nem derült ki, hogy most felfogtad-e, amit mondani akartam, mert inkább csak megsértődtél - megint. Ahelyett, hogy gondolkoznál. Mert nagyzolni az amcsikkal meg a nagyszerű gyerekeddel sokkal jobb.

pusztai_zseni 2012.06.03. 22:11:17

@Bettidoktornő: Azért Róbert nem megy a szomszédba egy kis sarkításért meg hangulatkeltő fogalmazásért, szóval maradjunk annyiban, hogy nem tudom tiszta szívvel védeni...:)

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.04. 13:17:25

@Monte Christo cselédje: Jöhet! Akkor egy virtuális uzsi mellett fegyverszünet! :)

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.04. 18:43:04

Róbert egy mai nyilatkozatod kapcsán: mégis miért lepődtél meg a verseny kimenetelén?(De kérdezhetem ezt magamtól is.) Te magad mondod egy riportban, hogy hazugság vesz minket körül, csontig... Nem tehetségkutató? Persze, hogy nem az! Mészáros meg elég furcsa kijelentéseket tesz... Neki van " rendes" munkája, amit nem fog kidobni, meg nem is lesz fellépése, meg mit tudom én miket nyilatkozgat... Eddig nem tudta, hogy mivel járhat, ha ide jelentkezik? Hogy most kapkod,mi lesz a veteményessel, ha ő fellép? Nem fog ő haknizni, majd meglátod! Elviszi a nyereményt, aztán kalap... Na így akart ő valamit adni az embereknek, meg a kultúrának... Nekem nem úgy tűnik, hogy azért ment oda, mert neki de fontos az éneklés, meg hogy ezt csinálja. Ez a pasi önmagának akart bizonyítani, valami belső korlátot átlépni, ennyi.

aranyláz 2012.06.04. 20:57:22

"A srácnak nincs jó hangja, gitározni azt nem nagyon tud, de a szájharmonikával se bánik mondjuk Ferenczi György módjára."

Ez a leírás tökéletesen ráillik mondjuk Bob Dylanre is! Ja, hogy ő nem itt futott be? Egyáltalán, árulja már el valaki, milyen az a "jó hang"? Ami neked tetszik? Ami nekem tetszik? Vagy ami mindenkinek tetszik? Joni Mitchellnek jó hangja van, jól is énekel, és saját maga írja a dalait. Hobóra ebből csak az utolsó igaz, mégis szeretem. Ki érti ezt?

aranyláz 2012.06.04. 21:00:13

Találtam egy cikket erről, a tíz legnagyobb énekes, aki nem tud énekelni :)

www.telegraph.co.uk/culture/music/rockandpopmusic/6654478/Top-ten-great-singers-who-cant-sing.html

Dylan, Tom Waits, Cash, Nick Cave, Cohen, illusztris névsor.

Vagy magyarul egy ötös lista:
hvg.hu/panorama/20091206_sztar_enekes_enekel_nincs_hangja

Barne 2012.06.04. 21:10:24

Mészáros úr kétségtelenül egy kedves, szimpatikus férfi, és ráadásul elég szépen énekel, persze közelében sem jár angol elődjének Paul Potts-nak - énektudásuk könnyen összehasonlítható a You Tube-n – De, hát János Elek a mi fiunk és néhány dalválasztása jól jött a hazafias érzelmek feltüzelésének. Ha győzelme azt jelentené, hogy a magyarság identitására ébredt, örülnék is, de nem hiszem, hogy erről lenne szó… Nem értem, miért kell a végső győzelmet kizárólag a közönség kezébe helyezni? Már annyiszor bebizonyosodott, hogy a közönség véleményformálásában a produkciók minősége háttérbe szorul, így nyerhetnek például a mesemondó fiúk, komoly produkciókkal szemben.
Amit a Quantum XXL hétről hétre nyújtott arra méltán lehet büszke minden magyar még akkor is, ha műfaj nem hazai. A fiúk megmutatták, hogy fiataljaink nem csak valóság show-kban való hasvakarásban tudnak jók lenni, hanem tényleges alkotó munkában is. Vannak ötleteik, kitartásuk, tehetségesek, képesek izzadni az eredményért, és tudnak alázatosak lenni. Jó lett volna, ha a mai fiatalok láthattak volna egy esetet, mikor a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Nem így lett, persze a csoport híres lett, így sűrűn fel tudnak majd lépni Dzsennifer kategóriáju énekesek háttér táncosaiként, jobb esetben külön számmal, míg az énekesek pihennek és persze ezért megkapják heten az énekesek gázsijának töredékét és nem fognak tudni nemet mondani, mert egy táncos nem képes színpadi karriert építeni 40 év felett…

Barne 2012.06.04. 21:21:53

@*azta*: A pontozás egy érdekes dolog, mindegy, hogy ki honnan kezdi, csak az a lényeg, hogy konzekvens legyen. A magas pontozással az a gond hogy nem lehet überelni, azaz abba a csapdába kerül a zsűri ( mint ahogy a példa mutatta ), hogy hiába szeretne feljebb értékelni egy produkciót, már nem tudja...

Avatar 2012.06.05. 10:25:04

@Barne: "Már annyiszor bebizonyosodott, hogy a közönség véleményformálásában a produkciók minősége háttérbe szorul"

Minőség az, amit a közönség minőségnek értékel. Az ezer fejű közönség értékítéletében te is, én is csak parányi szóval bírunk, ez alkalommal sem a mi véleményünk került többségbe a döntő pillanatban. Én mondjuk egy darab SMSt se küldtem a Quantumra, így nem igazán van jogom reklamálni, hogy nem az nyert, akit én szerettem volna, mert én nem is tettem érte semmit... Másnak viszont volt annyira fontos MJE produkciója, hogy nyomja a szavazatokat nem kevés pénzért.
A minőségnek meg kel találni a maga pályáját, ahol meg tudja mutatni az előnyét. Hiába minőségibb egy Ferrari sportkocsi, mint egy Lada Niva, egy offroad rallyn a Lada mérföldeket fog ráverni...

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.05. 10:51:03

Az igazi "érték-ítélet" majd az lesz, amikor el kell menni egyik vagy másik előadó estjére... Egy sms-t, amikor megy a műsor ,könnyen elindít az azonosulás az előadóval, meg a részvét, a szánalom, bármi. De amikor majd konkrétan jegyet kell venni, fel kell kelni a karosszékből, és ott kell lenni két órát mondjuk egy koncerten, azt már nem ezek fogják motiválni... Oda már csak az megy el (és voksol a jegyével voltaképp), akit tényleg a produkció érdekel.Úgy hiszem, hogy amikor erről dönt valaki, hogy megy vagy nem, ott már csak az számít mennyire méltatja az előadott művet, és nem igazán az előadó egyébb hátterét... Tudom, hogy az sms olcsóbb, egyszerűbb, és nem mindenki teheti meg hogy elmenjen egy-egy fellépésre, de mégis valahol az lesz az igazi mérték.

Mr. Alkohol 2012.06.07. 21:16:13

Juhász Marci volt a legtehetségtelenebb az összes között, az lett volna "szép", ha vele nyeretik meg a versenyt! :P

Mészáros János Elek produkciói sem voltak _annyira_ jók, hogy ő legyen a befutó, inkább arról van szó, hogy a sok, jellegtelen vagy egy kaptafára készülő (Jennyfer) produkció, közepeskén tehetséges énekes közül kiválasztották azt, amelyik a leginkább egyedi volt. Egyedisége abban nyilvánult meg, hogy nem populáris műfajokból választott dalokat.

Önmagában értékelve ez kevés, nem?

Mr. Alkohol 2012.06.07. 22:31:02

@_Hooligan_: Mi a tök köze van a CsISz-nek Trianonhoz???

_Hooligan_ 2012.06.07. 22:46:45

@Mr. Alkohol: Így nyert az előző "győztes". Épp az évfordulóra esett a döntő, ő meg bevetette.

www.youtube.com/watch?v=IGVd4OydYkU

Mr. Alkohol 2012.06.07. 22:58:40

@Monte Christo cselédje: "hanem tudomásul kellett volna vennie, hogy a társadalom hol tart."

Zenei ízlés terén a bányászbéka popója alatt.

LaMonteOld 2012.06.09. 12:51:20

:D

amúgy a legviccesebb, hogy akkor járnánk jól, ha pl. Székelyföld elnyerné az autonómiát, Magyarországot meg csatolnák hozzá...Románia rengeteg szempontból fejlettebb, mint Magyarország. Kultúra, távközlés, IT, oktatás, természettudományok, matematikusok, fizikusok, ezeknek a képzésük...idehaza az jár jól aki mutyiban a profi.

LaMonteOld 2012.06.09. 12:52:15

egészségügyet kihagytam. szóval egészségügy. és igen; rengeteg az összehasonlítási alapom.

apiesze 2012.07.16. 19:31:28

@Styxx: Nem fog fenn maradni. Ő is ugyanolyan percemberke, mint már nagyon sok előde. Volt már rádió(k)ban, TV-ben is, ki is rohadtak alóla (nem biztos, hogy miatta).

apiesze 2012.07.16. 19:40:37

@Avatar: Te ilyen naiv vagy? Semmi köze a közönségnek a végeredményhez (mint ahogy a zsűri is csak parasztvakítás). A válogatás után (de lehet már előtte) már meg van a győztes, mint a mesemondó gyerek esetében, akit sikeresen tönkre is tettek. A média keze átnyúlik a határokon is.

LaMonteOld 2012.07.16. 19:55:45

@apiesze: Barátnőm kolozsvári lakos, állandóan dől belőle a hiszti a pesti valósággal kapcsolatban. Magam részéről kb. kéthavonta megyek, 4-5 napokra. Már a harmadik-negyedik útnál kezdett szembetűnni a különbség.

apiesze 2012.07.16. 21:26:22

@LaMonteOld: Így változik a világ: Anno amikor Hegyeshalmot elhagytuk mondtuk azt, hogy "itt már a levegő is más", most meg mehetünk Ukrajna kivételével bármerre. :o)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.07.17. 11:12:00

NÉPI SZERZŐ

Népi szerző népdalt épít
S tincitáncol hozzá népit.
Feszül minden népi izma
S csillog rajt’ a rámás csizma.

Hejehujás néptánc-hajsza
Nyomán izzad pödrött bajsza.
Menyecskehad iramlik oly
Zajjal, amely népi sikoly.

Sok dobhártya szakad, mer’ a
Bőgő bőg és hét citera
Cirreg, mint nyóc cincércsorda,
S zajtól tovább hasad Torda.

Népi szerző elszabadul,
Gátat szakít fenevadul,
S amíg le nem fogják, alkot.
(Mi meg sóhajtunk egy halkot.)

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/06/nepi-szerzo.html
:)
süti beállítások módosítása