Puzsér a Facebookon

Friss topikok

Emlékezzünk az első nívós kiesőkre!

2012.05.10. 06:00 :: Puzsér Róbert

Az Immigrants kiesése számos okból fáj nekem. Egyrészt azért, mert a rockzene méltatlanul alul van reprezentálva a mainstream médiában. Miközben ez a legnépszerűbb hazai műfaj, amit bizonyít, hogy stadionokat töltenek meg a rockkoncertek, a Viva TV meg a kereskedelmi rádiók belefojtanak minket a pop, soul és R'n'B zenébe, azoknak is a legértéktelenebb, leggagyibb projektjeibe.

Az az elméletem, hogy a rockot (különösen a kemény rockot) azért nem szereti a kereskedelmi média, mert nem fogyasztásra, hanem inkább lázadásra trenírozza a hallgatókat. Márpedig a lázadó, forradalmi tömegek gyakrabban gyülekeznek a Bastille előtt, mint a Tesco parkolójában.

Másrészt pedig határozottan úgy tűnt a számomra, hogy az Immigrants minden előzetes kétségem ellenére képes lehet áttörni ezeket a falakat, és egy kicsit igényesebb hellyé tenni az országot. Még a csoda születésének illúzióját is megadták, hisz a kezdeti középszerű csörömpölésből sikerült minőségi zúzásra, majd igényes zenélésre váltaniuk. Saját számokat hoztak, volt jól sikerült feldolgozásuk, olyan erényeket csillogtattak, amikre a lehető legnagyobb szükség volna abban az országban, ahol Fekete Pákó, Postás Józsi és A Jó Laci Betyár terrorizálja a békés lakosságot.

Mégis kiestek. Kevés volt. Hiányzott a szánalomfaktor. Sehol egy nyomorék rokon, egy bedőlt devizahitel vagy egy lappangó betegség. Túl normálisak voltak, túlságosan is hétköznapiak. És hiába nem volt hétköznapi a produkció, amit leraktak a színpadra, az ezerkezű sms-cézár elhajtotta őket a vérbe. Szomorú és jellemző. Hogy is írta Ady?

Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.

Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szivében,
A csorda-népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.

57 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuritag.blog.hu/api/trackback/id/tr524499491

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Emlékezzünk az első nívós kiesőkre! 2012.05.10. 16:51:01

A rockot azért nem szereti a kereskedelmi média, mert nem fogyasztásra, hanem inkább lázadásra trenírozza a hallgatókat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2012.05.10. 07:36:52

Jé, ezek tényleg jók. Sőt, jobbak mint Ákos.
Remélem bölcs vezérünk megvédi őket a zemberektől, Kossuth díjat nekik!

Lumniczer nővér 2012.05.10. 09:24:16

Ezen mit kell csodálkozni,aki ilyen zenét hallgat soha nem fog sms-ezni ők majd elmennek a rock kocsmába ,leszurkolják az 700 Ft-ot és ha jók a srácok kapnak tapsot örjöngést talán puncit is :)

85marky 2012.05.10. 09:44:39

Már nagyon vártam ezt a cikket!
Hajszálpontosan ugyanezt gondoltam én is, a rock zene egyszerűen el van fojtva mind a rádióban, mind a két hazai "zene" csatornán. Katy Perry, Lady Gaga, meg LMFAO kell a népnek, nem olyan zene, ami érzelmeket, értékeket képvisel.

Egyedül a "nyomorék rokon" kifejezés szúrja kicsit a szememet, nem hiszem, hogy a down szindrómás leánytestvér miatt érkezne töménytelen szavazat a Prügyi Duóra, hanem mert egy jelentős társadalmi réteget képviselnek, akik hajlandóak is telefont ragadni. Kéretik nem rasszistának minősíteni, ezek puszta tények.

Az Immigrants megdöbbentő, és méltatlan kiesése pedig arra enged következtetni, hogy valamikor (talán már a hétvégén) megtörténhet az is, hogy a Quantum XXL jut ugyanerre a sorsra. Már láthattuk, hogy a zseniális előadás semmit sem ér; a Prügyi Duó és Dzsenifer mögött nagyobb szavazói réteg áll.

pfekete101 2012.05.10. 10:04:09

En is sajnalom oket, de ez nem az en mufajom.
Nem szeretem azt a fajta zenet amit ok csinalnak.
Hogy is mondanam maskepp? ;)
Ha ok mennek a TV-ben akkor nem kapcsolom el oket.
De a zenejuket meg ingyen se toltenem le.

Don Tibo 2012.05.10. 10:06:08

@a_tom: Királyság,igazad van!

gyalogcsirke 2012.05.10. 10:14:48

Lehet, hogy így jártak a legjobban.. Most megtudták, hol tartanak most, tapasztalnak, okosodnak, kapcsolatot építenek, és amikor megértek rá, akkor lesz annyi erejük, hogy nem hagyják, hogy ultragagyi tinicsapatot csináljanak belőlük.. hajrá fiúk!:)

Don Tibo 2012.05.10. 10:15:34

@Transylvanianmixedgrill: Ha úgy godolod,hogy egy mások által megirt szám számítógépes feldolgozása,amihez semmilyen zenei felkészültség sem szükségeltetik akkor nagy a baj.Miért van az ha egy Metallica,vagy egy Foo Fighters barhol koncertezik egy nap alatt elfogy 100-120 ezer jegy?Kire fog emlékezni 10 év múlva Dj Guettára vagy a Metallicára?

Transylvanianmixedgrill 2012.05.10. 10:53:14

@Don Tibo:

Bocsi, de olvasásértési problémákkal küzdesz, vagy el se olvastad a cikket. Nem én gondolom így, hanem az amerikai fiatalok. A rock kinn már nem annyira menő, többen mennek ezekre a partikra mint bármelyik Metallica vagy Foo Fighters koncertre. Ez nem szeretem, nem szeretem vagy jobb-e, nem jobb-e kérdés, hanem tény.

juliusbond 2012.05.10. 10:59:55

A zene nem jótékonysági intézmény, hanem piaci kategória. Ha az Immigrants jó, akkor be fognak futni, mert már nem "senkik". A nyertes popszarok meg mennek levesbe.

Pl. Bocskor Bíborka még él, de Király Viktor csak szar zeneszámokat ír más senkiknek.
Oláh Ibolya valaki, míg a Vastag Csaba azt sem tudom kicsoda.

Tehát aki döntőbe jut, már nyerhet, de nem a döntőben, hanem az utána jövő igazi versenyben, az igazi életben.

A Fonogram díjazottja a Leander. Sosem hallottam róluk, de jól zúzzák :D

Elnök Úr 2012.05.10. 11:10:22

@Transylvanianmixedgrill: Kicsit vicces, hogy másokat dobálsz "olvasási problémákkal"...

Idézet a blog írásából: "Miközben ez a legnépszerűbb hazai műfaj"
Az általad linkelt cikk címe: "A techno az új rock and roll. Az elektronikus zene sikere és botrányai Amerikában"

Felvilágosítanálak, hogy nálunk "hazainak" az számít, ami magyarországi, a mi országunkra jellemző dolog, nem pedig az, ami az Egyesült Államokban trend.
Szövegértés egyes, érvelés egyes, leülhetsz fiam!

Ruzsér Póbert 2012.05.10. 11:15:59

Ebből a blogból viszont nem hiányzik a szánalomfaktor. Miért van állandóan címlapon? Fizet érte a retekklub?

Macskond 2012.05.10. 11:18:35

Szerintem még ennél is egyszerűbb a megfejtés.
Bár a leginkább a quantumXXL érdemelné meg a fődíjat, de nem fognak nyerni. Ha máshogy nem az utolsó pillanatban majd "nem érkeznekbe időben" az SMS-ek. Mégpedig azért nem nyerhetnek mert a nyereményeket elég nehéz lenne ilyen sok felé osztani, és az mármilyen "hülyén" néz ki, hogy "fejenként nyertek 68700Ft-ot" ? :-/ Szóval vagy szólista, vagy max duó tud nyerni. Meglepne ha nem lenne igazam. (ugyanakkor örülnék neki)

Jimbo75 2012.05.10. 11:21:46

Ha ennyire tetszett, akkor miért adta a legalacsonyabb pontszámot? Fizikai fájdalmat okozna a 8-tól 10-ig terjedő pontok megadása???

Transylvanianmixedgrill 2012.05.10. 11:26:33

@Elnök Úr:

A Magyarország könnyűzene sose volt meghatározó, nem hogy a világban, de Európában se. A mi ízlésünk úgyszintén nem meghatározó, ugyanakkor a hazai könnyűzene elmúlt 30-40-évét mélyebben megnézve gyakorlatilag alig találunk eredeti ötleteket, a mainstream könnyűzene mindig is a nyugati zenei trendeket másolta szolgalalelkűen, elsősorban a Nyugat-Európait, de azt is azért mert az USA-ba nehéz volt kijutni lopni, vagy onnan hazahozatni koppintanivalót igen nehézkes volt.
A rendszerváltással és a technikai fejlődéssel annyi változott, hogy a koppintás még egyszerűbb lett, az europop/rock voltaképp elhalálozott rövid időn belül, a viva tévés német vonal már nem meghatározó itthon sem, egyre inkább mi is a brit és az USA-beli zenéket, trendeket követjük (már aki követi, mert ugye a fiatal magyar könnyűzene gyakorlatilag halott, elég jel erre az, hogy idén Bródy, Halász Judit és a már halott Szenes Iván is nyert Fonogram díjat...)
Szóval, hogy te mit gondolsz a rock zenéről, azt voltaképp ki nem szarja le? Nem vagy meghatározó, senkit nem érdekel, a csóringer kelet-európaiak mit romantikáznak a rock zenével kapcsolatban, amikor egy Tiesto bulin annyian vannak, mint a veszedelem. Ez van: a rock valójában ugyanolyan divat volt, mint mondjuk a swing, a fiatalokat már nem nagyon izgatja. Ez a világ rendje.

Elnök Úr 2012.05.10. 11:32:38

@Transylvanianmixedgrill: Ja, tök mindegy, hogy itthon mi a legnépszerűbb, elvégre Magyarországon nem a magyarországi lakosok a fogyasztók...:D:D

qqyyqq 2012.05.10. 11:37:46

Sajnálom hogy kiestek, értékelhető zenét játszottak. Persze a Jó Lovas Katonával nehéz versenyezni népszerűség tekintetében, hiszen az erősen ráhajazott a nyugdíjas sms szavazatokra.

Transylvanianmixedgrill 2012.05.10. 11:39:57

@Elnök Úr:

Igen, tökmindegy! Pontosan. Itthon MÉG népszerű, de már nem sokáig, mi is igazodni fogunk a trendekhez.

Elnök Úr 2012.05.10. 11:48:50

@Transylvanianmixedgrill: Na akkor újra egy kis szövegértelmezési lecke:
Milyen időben fogalmazódott meg az alábbi?
"Miközben ez a legnépszerűbb hazai műfaj" - Jelen
És ez?
"A rock már nem menő." - Jelen

És a mostani - egyébként csupán véleményként és mindenféle próbálkozásod ellenére nem tényként kategorizálható - állításod?
"mi is igazodni fogunk a trendekhez." - Jövő

Na majd ha a blogpost is jövőidőben fogalmaz, akkor a következtetésed megfelelő alapja lehet egy vitának. Amíg viszont a blogpost jelen időben fogalmaz és szövegértelmezési készséged alulfejlettsége miatt egy jövő idejű konklúzióval akarsz megcáfolni egy jelen idejű állítást, addig locsogásod nem több mint egyszerű és céltalan kekeckedés.

Kelletteznekem? 2012.05.10. 11:51:18

@Jimbo75: nem az számít hogy a többiekhez képest magasabb vagy alacsonyabb pontszámot ad a zsüritag, csak az számít hogy ő másoknak ennél többet vagy kevesebbet adott. Ha Robi másoknak átlag 4.2 pontot ad akkor 6 pont rengeteget ér a versenyben. A többi tag szinte mindenkinek 7 vagy 8 pontot ad, ők még 9 ponttal is csak +1 ponthoz juttatják.

A magyar zsürizés rákfenéje, hogy mindeki magas pontszámokat ad, az 1-10 pontos skálából 7-9-et használva ki, ami torzítja az eredményt. Ha már egyszer 8 pontot adtál a világ legjobbjának se tudsz csak 2 ponttal segíteni.

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.05.10. 12:00:09

Húbazmeg, ennek a nulla negatív csávónak, aki akkor is senki lesz, amikor lesz valaki, blogja van?

Ekkora tahót hogy szabadíthattak rá a tévénézőkre?
(Már aki nézi ezt a fost. Nekem egy fél rész elég volt egy évadra.)

Ez rockzene volt?
Szerintem ez az idióta még életében nem hallott rockzenét.

@Don Tibo:
100-120 ezer jegy az AC/DC-re sem fogy el egy nap alatt, a Foo Fightersre meg a teljes jegyárusítási idő alatt sem. A Metallicára sem biztos.

eMJe 2012.05.10. 12:00:26

eddig a nevüket sem tudtam, ha így haladnak,eztán sem fogom (videót megnézve semmit sem veszítettem), egy rakás fos, amit csinálnak. szeretem a rockot, de ez... viszont a tesco-kereskedelmi rádió-rock-lázadás vonal érdekesnek tűnik, érdemes továbbgondolni. köszi az új megvilágítást

jah, remélem a quantum is megy, válogatáson nevetséges volt, amit csináltak, ugrott mindegyik háromszor, és ennyi a produkció. se tánc, se akrobatika, látványnak is közepes

Jimbo75 2012.05.10. 12:08:15

@Kelletteznekem?:

Nem nézem a műsort, úgyhogy nem tudom, hogy nem pont az az egy hiányzó pontocska hiányzott-e nekik a bennmaradáshoz....

Transylvanianmixedgrill 2012.05.10. 12:14:41

@Elnök Úr:

Ha nem vetted volna észre, én már voltaképp azon is vitatkozok, hogy itthon a rock a legnépszerűbb.
Ezek az említett teltházas rockkoncertek egyrészt már rég nem teltházasok, másrészt összetételüket tekintve többnyire az a módosabb középkorú középréteg fizeti, amelyiknek van pénze a kurvadrága jegyet kifizetni saját gyerekkori kedvencei utáni nosztalgiázásra. Igen, ha jobban megnézzük: a magyar koncertélet voltaképpen a nosztalgiázásból él még, nem pedig a kortárs fiatalok produkcióiból.
A fiatalok zenei ízlését mondjuk megítélni egy háromnegyedházas Demjén koncertről eléggé érdekes, kb. olyan szintű, mint a hazai CD eladásokból azt levonni, hogy idén Bródy volt a legtrendibb, meg Halász Jutka. Ez inkább pontosan annak a jele, hogy a magyar gyerekek szinte egyáltalán nem hallgatnak már magyar könnyűzenét, inkább külföldit, pénzt pedig végképp nem áldoznak érte. Aki pénzt áldoz érte, az a nosztalgiázó felnőtt és idősebb korosztály. Mint mondjuk Puzsér, vagy éppen a Klubrádió Bródy-fan hallgatói... :P

nordsee 2012.05.10. 12:15:28

@qqyyqq: A hajaz azt jelenti, hogy hasonlít. A haj ebben az esetben héj (úgyis mint külsőség) lásd még: hajában főtt krumpli.

barbie83 2012.05.10. 12:27:33

Adi mindig is egy rakás szentimentalista szar volt. Aki őt szereti, az is egy rakás szar.

Legközelebb meg ne tiltsd ki a nevem, mert nem lesz több haska, ha jössz.

Üdv.
a dílered

gazell16 2012.05.10. 12:28:42

@Transylvanianmixedgrill:

Földim, ne beszélj félre
1: a Rock sosem volt menő, a rock a lazadás volt. Ez az átka de ez az áldása is. Ami tömeggé vált az meghalt miutan felfuvodott es kipukkadt. Lehet te a Rocknrollragondolsz. En a metálra
2: Nem, nincsenek többen egy drogparti psziho ozoran mint egy sima metallica koncerten
raadasul ha önmagaban hirdeted meg a metallicat vagy foo fighters egy nevesincs technoravegoa egyuetessel akkor kb 1/1000 az arany
PEdig evente egyszer van elobbi evente mondjuk 50 szer
Mondom ezt ugy hogy a MEtallica a fesztivalok csucspontja, de mar nem szeretem oket. Elkurvultak.

Ellenben tobben vannak valoban egy iylen fesztivalon mint mondjuk egy Stratovarius koncerten
De amig Yngwie malmsteen a tokioi szenetelyben: budokanban lep fel addig ezek a zenei mufajt kovetok fel ev alatt suylednek el klunbszinten
3: NE keverjuk ossze a fesztivalokat az egybandas koncertekkel
Pledanak kedveert: a lady gaga koncerte pesten, meg a BRitneyre 2010 evekben, a cuscspponton kb negyedannyian mentek el mint egy regularis acdcre, nem ebszelve a megjelentek ertelmi szinvonalarol, eletkoraraol es hasonlokrol szolva
A nep buta es nyáj: amit adnak neki azt eszi meg, a rock mindig periferia marad es ez a szerencsenk. De osszeteveszteni azzal hogy nincs ra igeny az egeszen butasag.
Egyszeruen neme rdek: a hasonlat kivalo:
A rocker bastillehez megy, es nem a Tesco ele

AlbaZen 2012.05.10. 12:49:19

A banda olyan fiatal, hogy ha zeneileg még fejlődik, megvan az esélye arra, hogy 10 év távlatában akár az első európai hírű, elsőrangú bandája lehessen az országnak. Ha nem sikerül, akkor is legalább zenéltek egy jót.

Ehhez viszont nem elég jól bánni a hangszerrel, zseniális, újszerű dallamokat kell írni, ami a rock/alternatív zene hatalmas tárháza miatt egyre nehezebb.

Sajnos sok ilyen ígéretes banda beleesik a C-lelép-Am-F és hasonló közhelyes gitárakkordok csapdájába, és elénekli Jason Mraz I'm Yours c. számának 127# variánsát.

monyon le 2012.05.10. 13:03:31

Na akkor nézzünk körül mi is folyik a karaoke "tehetségkutatók" házán kívül, mivel vannak ám tehetséges zenészek ebben az országban.

Íme az R33 zenei műhely saját tehetség kutatója, csak is zenekaroknak:
koncertblog.postr.hu/r33-tehetsegkutato-2012-donto-felvetelek

Szilvamama 2012.05.10. 13:08:13

@qqyyqq: Szóval: "erősen ráhajazott a nyugdíjas sms szavazatokra" - hajaz = hasonlít, persze nem kötözködni akarok, csak bántja a szemem.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.05.10. 14:04:45

Összességében osztom Puzsi véleményét a sok zenei hulladékról, amit a fejünkre (fülünkbe) öntenek, stb., de én kurvára nem voltam elájulva a beszédhibás énekestől és lépcsőházi vagy (a gimnáziumi) alagsori "profizmus" magabiztosságával mások számait feldolgozó srácoktól. Van bennük valami, nem mondom, de csepp könnyet nem hullajtok értük, még fejlődjenek, akkor talán...

a_tom 2012.05.10. 16:26:15

Mentsük meg a rockzenét! Ha a kurva rádiók nem játsszák, akkor mindenki írjon magának számokat otthon, oszt hallgassa!
www.kongregate.com/games/EvilDog/punk-o-matic?acomplete=punk
vagy
www.kongregate.com/games/EvilDog/punk-o-matic-2?acomplete=punk

85marky 2012.05.10. 16:36:40

@Transylvanianmixedgrill: Inkább MOST nem menő.
Szinte mindig a pop volt a "menőbb", de hosszú távon a rock marad meg az emlékezetben.
Azt például jól látni, hogy az Animals együttestől a House of the Rising Sun című számot még a tizenévesek köréből is sokan megismerik, pedig 1964-es kiadású.

Ehhez képest ötéves pop meg rap bandákat se lehet emlékezetből felsorolni.
Lehet, hogy a rock indulat, meg lázadás, de a legemberibb könnyűzenei műfaj.
Erre az idő a legjobb bizonyíték.

Kilences 2012.05.10. 17:44:08

Valahogy az az érzésem, hogy itt tört meg Puzsér a celeb-szerű szerepben. Őt is legyőzte az előre programozott, agymosott, ezerkezű tömegek ellenlázadása.

85marky 2012.05.10. 18:47:41

@Kilences: Én nem ezt érzem.
Sokan a CSISZ-ből ismerik Puzsért, nálam fordítva van. Szinte a karrierje eleje óta figyelem a rádiós / tévés / internetes pályafutását, és ő vett rá arra először, hogy belenézzek a CSISZ-be.

Úgy kell abba a zsűribe, mint egy falat kenyér a másik három zsűritag (amiből kettő Heti Hetes töltelék) a politikai korrektség alapján osztja a pontokat, Robi legalább őszinte. Néha persze túloz, és/vagy durván fogalmaz, de még mindig ő veszi leginkább komolyan, hogy produkciót értékeljen, ne embereket.

LaMonteOld 2012.05.10. 19:32:47

@dr. Közbiztonság Szilárd: Közbiztonság Szilárd, üdvözöllek a XXI. században, a 10 eladott AC/DC jegyre jut 15 eladott Foo Fighters jegy.

Mondjuk napi 100-120e jegy az elég nagy túlzás. Mondjuk osszuk le 20-al és megkapjuk a csúcsértéket.

Amúgy szerintem jó nagy szar ez az Immigrants. Lelkesek meg fiatalok meg az irány is jó lenne de szarból nem lehet várat építeni.

kanálwarrior 2012.05.10. 19:42:34

@eMJe: Te nem lehet hogy a Pixel Team-mel kevered?

eMJe 2012.05.10. 21:08:51

@kanálwarrior: ha igen, akkor megkövetem őket, de úgy emlékszem, a quantum volt az

eMJe 2012.05.10. 22:02:13

@85marky: amikor megláttam, több gondolat is megfogalmazódott bennem. az egyik, hogy nem százas. a másik, hogy alig nézett a többiek szemébe, szemlesütve osztott őket. ettől függetlenül benne lehetett a legjobban bízni, pár adás után mégis elkurvult

SarahConnor 2012.05.10. 22:06:19

Szerintem ez a szám még mindig nem volt annyira jó, de előremutató volt valóban. Meglepett, hogy nem csak zúzdát tudnak tolni, még valami enyhe RHCP-s beütése is volt a dal egyes részeinek, ami kellemes volt, na.
Én tudtam volna kiesésre érdemesebb versenyzőt mondani...

85marky 2012.05.10. 22:24:53

@eMJe: Nem hiszem, hogy annyira elkurvult volna. Legalábbis jóval kevésbé, mint a többi zsűritag.
Puzsér mindig is ilyen volt; a rádióban is belefojtotta a szót másba, ha úgy érezte, ellenvéleményen van vele. Nem véletlen, hogy őt választották, páran már azzal viccelődtek, hogy miatta nézi az ország a Csillag Születiket.

Ami engem illett, igaz is, mert addig egy adást se láttam, amíg meg nem jelent :D

eMJe 2012.05.10. 22:56:52

@85marky: igazad van, a többiekhez képest fényévekkel jobb, de ahhoz képest, amilyen az elején volt, alább adta

Mr. Alkohol 2012.05.10. 23:20:07

Transylvania-akárki!

Nem ártana felébredned! A techno és társai már a fasorban sincsenek, hála az égnek az 1990-es évekkel együtt eltűntek a süllyesztőbe!

Az ezredforduló után a pop- és a rockzene reneszánszát éli és igenis, vannak fiatal tehetségek, akik képesek újat mutatni vagy a retrót modern köntösbe csomagolni.

Abban egyetértünk, hogy Mo-n a zenei közízlés botrányosan rossz, fényévekkel elmarad a fejlettebb országok trendjeitől és szánalmas, nevetséges epigonokból lesznek ünnepelt "sztárok".

Az Immigrants szerintem nem rossz, de nem is jó. Ők is kiragadtak a külföldi menő stílusok közül egyet és azon belül írnak saját dalokat is. De ezerszer inkább hallgatnám az ő zenéjüket, mint a nyávogós műnéger libákat vagy a Prügyi Duó-féléket, akiknek csak a légkalapácstól megsüketült útépítő munkások drukkolnak. :P

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.05.11. 02:36:40

@LaMonteOld:
Ne etess. A Foo Fighters a kutyát nem érdekli ma sem, ahogy nem érdekelte akkor sem, amikor vagy 15 éve a csúcson voltak, és voltak a Szigeten is.

Ellenben az ácévillámdécére kb. 2 óra alatt mentek el a BS-jegyek tavaly (vagy tavalyelőtt? - gyorsan mennek az évek).

umidmerchant 2012.05.11. 13:40:46

Általában véve Puzsér értékelései megegyeznek az enyémmel, de ennél a csapatnál nagyon nem értünk egyet. De legyen ilyen is...
Tutira máshogy hangzik a produkció a helyszínen, mint a tévén keresztül, mert csak a képernyő előtt ülve ez az egész értékelhetetlen volt. Teljes mértékben igaz az a megállapítás, hogy garázsegyüttes ez a három suhanc. Ilyen színvonalú gitár és dobkezelést bármelyik művelődési házban talál az ember gyereke. Ha ilyen zenét szeretnék, bekapcsolom a petőfit, és rámömlik: Amber Smith, Belmondo, 30Y - lehet válogatni, hozzájuk képest ezek sehol nincsenek. ...ja, és a felsoroltak se mondanak semmit az emberek túlnyomó többségének, mert nem kelti fel eléggé a figyelmet a zene, amit letesznek az asztalra, még akkor se, ha épp kijönnek egy kellemes, hallgatható számmal.

Aaszpazia 2012.05.11. 14:20:11

Nekem mégis volt valami szuggesztív az előadásmódjukban. Bár lehet, hogy elfogult vagyok. Kedvenceim voltak.

samugate 2012.05.11. 20:37:18

Nekem egyszerűen csak tetszik a zene, a szöveg, a srác hangja. :)Én elhallgatnám egy könnyed csevej és egy pohár rosé-fröccs mellett.
Egyet értek néhány előttem szólóval: minden indulót kizárólag saját szerzeménnyel/koreográfiával engednék fellépni, úgy lenne igazi értelme a tehetséget kutatni.

Lumniczer nővér 2012.05.11. 23:28:31

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F6HgJCts608

www.youtube.com/watch?v=CG2adHxUCMw
mindkét banda magyar és nagyából összehasonlítható

www.youtube.com/watch?v=jGSpgyOIoTY

www.youtube.com/watch?v=53lfLpAIbWY
azért nem kell temetni a magyar zenekarokat szerintem van néhány elég ügyes

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.05.12. 21:18:59

Nézem most a Csillag születik-et, de hol van Puzsér? Elvitték az UFÓk, és valami klónt ültettek a helyére? Aki jópofi, mosolyog, kedveseket mond.

Vissza a régi Puzsért!

(Vagy elvesztett valami fogadást, vagy dupla gázsit kap, ha kedves, vagy mi a túró van? Így nem is érdemes nézni az egészet. Eddig legalább volt valaki aki őszintén, keményen megmondta.)

halászó macska 2012.05.12. 22:01:41

Fehér Puzsér produkciója: 2 pont,( örül a szívem ennyi kedvesség láttán :)))))) 6 pont)

Aaszpazia 2012.05.13. 00:13:59

@bonifac: Bosszú a "megzabolázásra".

matubebi 2012.05.13. 13:10:40

Nekem leginkabb olyannak tunt Robi, mint egy szines szalaggal szepen atkotott ciankapszula. Erosen mergezo volt. Ha visszanezitek a versenyzok reakcioit a kritikaira, nemelyiknek (az okosabbjanak) igencsak elborult az arca. Nem vagyok biztos benne, hogy ez a helyes modja az objektiv ertekelesnek, bar teny, hogy polgarpukkaszonak eleg polgarpukkaszto.

SarahConnor 2012.05.13. 15:34:31

@bonifac: nyugi, szerintem ez csak egy reakció ma sok köpködésre, amit a neten kap. Bár remélem én is, hogy átmeneti... Én baromi jókat röhögtem rajta, a poén az, hogy sokszor sokkal nagyobbat szúrt a kritika a szájából így felöltöztetve. A még nagyobb poén, hogy sokan nem értették, és visszamosolyogtak... :D

norbertus 2012.05.14. 12:40:40

A pontozásból azért minden kiderült. Ott nem volt semmiféle műmosoly meg mézesmázos benyalás. 6 pontnál senki nem kapott többet, vagyis a Puzsér-pontrendszer alapján nála most senki nem volt továbbjutó. Az okosabbja értette a (teljesen jogos) burkolt kritikákat, aki meg nem, az a világos beszédből sem fog tanulni.

superunknown 2012.05.16. 16:22:42

az immigrants, mint a lázadás szimbóluma, LOL. hogyne. nyilván.
az immigrants 100%-osan trendi (vagyis inkább 6 éve lett volna az) ezzel a szalon britpoppal és a direkt jólfésült kölykökkel.
ettől még persze vicc, hogy ők estek ki.

famfam 2012.07.26. 17:46:47

Nyálas, arctalan, magukat international-nek gondoló, elkényeztetett kis középosztálybeli gimnazisták, minden eredetiség és hitelesség nélkül.
Ha ezeken a kis pöcsfejeken, ill. a fajtájukon múlna, itt tényleg sötét kultúrgyarmat lenne, Ady, József Attila és mások nélkül.
Ezek csak utánoznak.
Ők képviselik a gyarmatiasságot, a Mucsát!
Fogadjunk, hogy semmire nem viszik? Méghozzá azért nem, mert aki eleve karrierre számít, az nem művész, az nem ad át semmi mélyebb tartalmat, ott nincs se erő, se stílus.

Robikám, te nem a tehetségre szavaztál, hanem a kasztodra, hogy baszódj meg, tesó.
süti beállítások módosítása