Puzsér a Facebookon

Friss topikok

Plazmacica meg a többiek

2012.05.26. 06:00 :: Puzsér Róbert

 

Plazma elkurvulása pont annyira közhelyes, mint a szövegei. Legfeljebb abban kiemelkedő a srác, hogy a gettó és a pláza közti utat olyan gyorsan tette meg, hogy még a frissen szolizott barnaság se száradt fel rendesen az arcára. A valóban értékes és tartalmas hip-hop újra elszalasztott egy esélyt, hogy megmutassa magát főműsoridőben, helyette viszont kaptunk egy újabb spkozsófluor-féle szarságot. Van némi személyes felelősségem MC Pláza elszabadulásában, de eközben pontosan tudom, hogy ezekből a konzum-közhelygyárosokból tizenkettő pont egy tucat, és a világ így sem, úgy sem fog egykönnyen megszabadulni tőlük.


A másik négy versenyző viszont képességeinek megfelelően teljesített. Kezdjük azzal, hogy MJE dalénekes, nem pedig operaénekes. Ennek megfelelően nem hogy Pavarottit vagy Simándyt, de még Paul Pottst sem érdemes rajta számonkérni, az ugyanis a Napnál világosabb, hogy nem ugyanabban a ligában játszanak. Azt a kérdést viszont érdemes feltennünk magunknak, hogy a magyar kulturális életnek vajon szüksége van-e egy olyan jó adottságokkal rendelkező énekesre, aki széles tömegekhez képes eljuttatni a minőségi komolyzenét? Én úgy gondolom, igen. Ezt momentán Mészáros János Elek adásról-adásra megteszi, és talán a műsor után is meg tudja. Bennem állandó dilemma, hogy őt és a műsor nézőit akarjam-e szembesíteni azzal, hogy a bajszos, kolbászt majszoló, szüretelő gazda képe, amint magányosan énekel a határban, az mennyire giccses sztereotípiahalom, főleg egy Budapest aglomerációs körzetében élő reálértelmiségivel kapcsolatban? Másrészt elégedetten látom azt, hogy lekerült a pulóver, a bajusz se pöndörödik már úgy, hogy Rózsa Sándor is megirigyelje, és a dalválasztásai általában igényesek. Még épp időben húzta be a kéziféket ahhoz, hogy elkerülhessük, hogy a CSISZ-ből végleg és visszafordíthatatlanul magyarságverseny legyen. Persze emellett tagadhatatlan, hogy ezek a sztereotípiák hatékonyan segítik őt abban, hogy a nézők elfogadják, azonosulni tudjanak vele, és mindazzal, amit képvisel, már ha valóban képvisel valamit saját magán kívül.

Ha önelégült akarnék lenni, azt mondanám, hogy a Juhász Marci kapcsán teljesen igazam volt. Ha objektív, akkor pedig megismételném az önelégült önmagamat. A sajátosan elkiabált népdalok, vagy a rockoperás kitérő ugyan nem voltak rosszak, de ezeket sokan csinálják jobban. Erre nemhogy karriert nem lehet alapozni, de az évi egy tucat fellépés is optimista jóslat lenne hosszú távra. Ezzel szemben, ha ilyen dalokat képes írni, mint amit legutóbb hallottunk (és tök mindegy, hogy egyedül vagy egy barátjával), akkor igenis van létjoga a színpadon.

 

Szirota Jennifer Disney-hercegnőként indult neki ennek a versenyszériának, ennek megfelelően soul-himnuszokat énekelt. Most úgy tűnik, hogy jazz vagy blues énekes lesz, akiben egyre nagyobb belső igényesség van önmaga és a közönség iránt, aki már nem szórakoztatni akar, hanem nyomot hagyni. Még mindig roppant távol van attól az ideától amit egy autonóm színpadi előadó (pl. Björk, Tracy Chapman, Kate Bush) kapcsán táplálok, de ennyi idő alatt ennél nagyobb utat bejárni alighanem képtelenség. Nem lenne fair ennél többet követelni, de ennél kevesebbel mostantól nem szabad beérni sem.

 

A Quantum XXL Dance Crew magasan kiemelkedik a mezőnyből. Ha tartják a ritmust, véleményem szerint akkor sem fognak nyerni, mert csapat, mert tánc, mert hip-hop és ezek közül egy is elég a Kárpátok bércei közt, hogy ne legyen elég a világszínvonal. Ugyanakkor az is tény, hogy jelen állás szerint a másik három sem vinné el teljesen érdemtelenül a tizenkét milliót.

 

59 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuritag.blog.hu/api/trackback/id/tr764546735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Plazmacica meg a többiek 2012.05.26. 15:18:01

A magyar kulturális életnek vajon szüksége van egy olyan jó adottságokkal rendelkező énekesre, aki széles tömegekhez képes eljuttatni a minőségi komolyzenét?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lali a címfestő 2012.05.26. 10:02:40

napnál is világosabb, Róbert.

dreia 2012.05.26. 11:55:01

Én arra lennék kíváncsi, hogy pár hete, amikor Juhász Marci az István a királyból énekelt egy dalt, Hajós mire célzott azzal, hogy ez a mű tulajdonképpen nem arról íródott, amiről gondolnánk, hanem...., és vigyázzon, nehogy egyes csoportok felhasználják őt bizonyos célokra. Nekem ez olyan paranoid megnyilvánulásnak tűnt, és elég visszatetsző volt, hogy egy István a király dalt nem lehet elénekelni, mert ezek szerint vannak emberek, akik ezen megsértődnek és fenyegetésnek vélik. Nekem az a beszéd megdöbbentő volt, pedig nem vagyok egy magyarkodó. Politikát nem kellene vinni a zsűrizésbe.

Aaszpazia 2012.05.26. 12:17:19

Az a helyzet, hogy a Plazma nem változott meg. A Szilota sem. (ugyanolyan jellegtelen, tizenkettő egy tucat mint volt) TE változtál meg kedves Puzsér Róbert! Sajnos.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.05.26. 13:27:38

Akárki meglássa ebből a Robi gyerekből politikus lesz!
Pár hét alatt sikerül beleszarnia a saját szájába és megmagyarázni.

Serio (törölt) 2012.05.26. 14:38:43

Hát nem tudom. Jennifer nálam a tökéletes érdektelenség példaképe. Még az elplázásodott Plazma is izgalmasabb nála.
Egy jó szakember, egy kávéházi dzsessz ensemble-ben tökéletesen jól működne, miközben az úri közönség kávézik és beszélget. De dívának tökéletesen semmilyen.

Mind Mészáros János Elek, mind Juhász Marci, mind a Quantum XXL, mind Plazma, de még a Prügyi duó is hat nagyságrenddel több előadói személyiséggel bír mint Jennifer.
Jennifer jelen formájában nem zenész hanem hangszer. Remek hangszer, de akkor is csak hangszer.

Ezt a hangszert dívának, szólistának eladni, hát nem tudom. Meghallgatom és elfelejtem. Elkapcsolok a daláról mert megunom, ha nem akkor is csak azért nem mert szeretem a dzsesszt, nem azért mert ez a Jennifer mennyire lebilincselő.

Nem az. Egyáltalán nem.

Pablo Holiday 2012.05.26. 14:41:35

Nyelvtannáciskodni ér? Bántja a szemem az "agglomeráció" egy g-je.

(Fúúúj, nyelvtannáci!)

Amúgy korrekt elemzés, már vártam. Plazmában megvolt a lehetőség, elszalasztotta. Sajnálom. Ezen viszont beröhögtem: "Ha objektív, akkor pedig megismételném az önelégült önmagamat." :D

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.26. 14:57:12

Nekem eddig még soha nem született " Csillag". Az előzőekből ki az, aki tényleg egyéniség, hallunk róla, és jó az, amit csinál? Melyik? Az a baj, hogy minden ilyen műsor gyártja a tömegcikket... "Tömegelőadót".

Egyedül a Marci gyerekben látok én hosszú távon fantáziát, mert egyedi, ha azt a vonalat folytatja, amit egy hete elkezdett! Csak akkor!!

János Elek nem lesz eladható! Hosszú távon nem lesz rá vevőkör, legalábbis nem említésre méltó nagyságrend. Bár ki tudja, mi a célja...
Jennifer egy szép hang, de van belőle már annyiszor legalább négy, ahány ilyen műsor futott az elmúlt tíz év alatt. Ha ebben az énekes tömegben ki akarja dugni a fejét, akkor azt csak nagyon nagy stílussal és sajátos jelleggel lehet megtenni! Amiről mindenki tudja, hogy ez ő! Ez viszon nem könnyű!

Az "XXL- Fiúk" még, akik számítanak a Marcin kívül szerintem. Csak az kérdés, hogy meddig tudják megújítani magukat, a műsorukat.

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.26. 15:07:28

Plazmáért meg kár.... De elb...ta!

SarahConnor 2012.05.27. 09:10:19

Őszinte legyek? Őszinte legyek. Szerintem ebből az évadból senki nem akkora szám, bocsesz.
MJE most megint népdalt énekelt és én kockásra karmoltam magam, ha operát nyom, rendben van, de ez nekem nem fekszik, le szoktam némítani, ami, gondolom, énekesnél nem épp dicséret.

Jennifer még mindig ott tart, hogy technikailag jól elénekel dalokat, de nem érint meg, semmi személyes vagy szeretnivaló nincs a produkcióiban, csak a technika, az baromira megy, csak az nem fog megérinteni. Robi, te beszélsz mindig katarzisról, na nem tudom, neked Jennifer hol adja, nálam rendre elmarad.

A Quantum a kedvencem, de én is azt gondolom, hogy nem fognak nyerni. Sajnos. Az emberek egy győztest szeretnek látni. Ezek meg heten vannak.

Marci nekem bazi unalmas volt, sajnálom. Torokból elrecsegett népdalok és két középgyenge saját szám, ez volt, amit láttam tőle, nem estem hanyatt.

Plazmával az volt a főgond, hogy ehhez a műfajhoz nagyon gettósnak kell lenni - ez életstílus, családi háttér, meg hogy kit hányszor b@szott meg az élet, és milyen szögből. Plazmának vannak fájdalmai az életben (lásd: az apja), de nem elég ahhoz, hogy stílust, előadói karriert ráépítsen, mert ez egy olyan forrás, ami nagyon hamar ki is apadt nála. Volt vagy két jó szövege, a zenei alapjai meg kvázi ugyanolyanok voltak. Benne ennyi volt, nincs ezzel baj. Legalább kiadta magából. Emellett meg még baromi antipatikussá is vált attól, ahogyan a kiesését kommentálta különböző mélyinterjúkban. Olyan álfilozófiákat és műideológiákat nyomott el pár b*meggel megdíszítve, hogy fájt. A fészbukon 15 éves lányok szoktak olyasmiket írni, hogy "én az vagyok, aki vagyok és nem szólhat bele senki, én soha nem változom meg senki kedvéért, ez Plazma, ha tetszik, ha nem" - blablabla, uramisten. Mondhatom, hogy baromi nagyot csalódtam benne. Inkább lett volna az a trágár megmondóember, mint a selejtezőn, de ez...

lobster thermidor 2012.05.27. 10:16:45

Puzsér látványosan mond ellent saját magának!
Elég csak korábbi blogbejegyzései elolvasni, és máris kiderül, hogy álmában ő is két macska volt, aki játszott magával.
Túl az infantilizmus határát súroló tódításain, mindenesetre egy felkészült pszichiáterre feltétlenül szüksége lenne.

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.27. 10:28:21

Nekem nem öröm, hogy Marci kiesett! Olvastam pár véleményt az előbb máshol, de csak felhúztam magam. Az jött le belőlük, hogy az emberek nem értik, és nem értékelik, amit ez a srác csinált... Ott kezdeném, hogy egy " CSillag" az ragyogjon, magától, és ne más fényéből akarjon vissza adni többet-kevesebbet! Az lehet szép, sőt, nagyon szép, de talmi csillogás marad nekem.

Marci olyat hozott, ami összetéveszthetetlen! A népdalokat egyedi stílusban, átitatva " Juhászmarcival" adta elő. Hangjában, megjelenésében is egyedi volt ez a gyerek. És vannak saját gondolatai, amiket versbe szedett, és megzenésített! Ez munka!!!!!

Ez jelenti azt, hogy születőben van egy csillag! Még lehet fényesíteni, fog még érni, de csak csillag lesz egyszer, saját, önálló fénnyel!Mert amit ad, az belőle jön!

Ugyanez a Quantum! Eredetiek, ötletesek, és a jövőre vannak predestinálva!

Mészárosnak jó hangja van, amit adni akar az egész jelenség, az o.k., de félek, hogy nem lesz sok benne. Most fölszított valami nagy önérzetet bennünk, de mást nem fognak belőle látni!... Az igazi lényegét a munkájának!

Egyszóval a tömegnek Szirota kell, aki még mindig nem dugta ki a fejét a középszerűségből, csak a múltkori Kovács Kati számmal egy pillanatra... Ezzel, ha ilyen marad, eltűnik a nagy forgatagban!
Szavaznak rá, mert általánosan elfogadott, hogy az a jó, az a menő, amit ő csinál! Az a zene, az a stílus!Ezt nyomják a ker.rádiók! Meg lettünk már nevelve jól... Csak hosszú távon mégis elveszti majd az érdeklődést, mert ahogy Robi mondta, jön majd helyette hamarosan több ugyanilyen, hat másik, akik frissek lesznek a köz előtt ,és lehet értük rajongani...

Aki itt valami tényleg eredetit tett le az asztalra, az Marci és a Quantum...

Nem értek egyet Robi azzal amit Mészárosnak mondtál, hogy lesz helye. Én úgy fogalmaznék, hogy az ő missziójának kellene, hogy legyen hely, de nem lesz...

Most marad a Quantum, és nagyon bízom benne, hogy valami ízlés, és elfogulatlan kritika marad a szavazókban... Én azt mondom, hogy képesek megnyerni! Amit ők csinálnak, az nem egyszerű tánc! Több annál, túlmutat önmagán!

Hajrá Quantum!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.27. 10:32:30

Különben féltem a Quantumtól, hogy meddig képesek újat hozni. A Nóra kérdezte is őket, hogy nem nehéz -e mindig valami új dolgot kihozni a színpadra, de azt mondták, hogy spontán jönnek a mozdulatok, ötletek, és így már nem félek, hogy kifogynak!

Aaszpazia 2012.05.27. 10:50:09

Plazma nem akart megfelelni, kedves lenni. Hű maradt önmagához akkor is, ha az egyesek szerint plázás. Ez különbözteti meg az ipari tevékenységet a művészettől.
(ip.tev. = Szirota ..nála jobban csak P.Lia ostobasága idegesítő. Egy színésznő aki nem tud beszélni, gondolatokat megfogalmazni!?)
Plazmával nem tartozunk egy szubkultúrához, de így is érdek nélkül tetszik amit csinál.

Aaszpazia 2012.05.27. 10:57:20

S még valami. Láttátok Plazmát valaha is rettegni a fellépése előtt? Miért fél valaki? Szerintem azért mert csal. Becsapja az őt nézőt, s attól fél, hogy lelepleződik.

Ircsike 2012.05.27. 12:01:15

Őszintén leírom, hogy véleményem szerint Puzsér Róbertet hiba volt zsüritagnak meghívni. Számomra megfejthetetlen az izlésvilága, a tanult- vagy érzékelt müvészeti értékelése.
Legnagyobb döbbenetemet akkor okozta, amikor a trágár, állandóan kisípolt Plazma versenyzőnek nemcsak IGENT mondott a továbbjutásra (4 igen volt ha jól emlékszem), de "értékelésében" ő maga is obszcén szavakat használt. Miért? Nem értem!
Honlapját olvasgatva látni, hogy egy világot járt hittel, felsőbb meditációkra hangolódott ember Puzsér Róbert. Éppen ezért nem értem, hogy zsüritagként hogyan alázhat meg embereket a médiumok nyilvánossága előtt? Aki tehetségtelen, nem a müsorba való, emberi szavakkal talán jobban megértené, hogy nem való a produkciója a müvészvilágba. "Tiszteld felebarátodat, mint tenmagad!" mondja a bölcs idézet. Emberek lealázása nem lehet a cél. Müvészi értékítéletek erőszakolása nem lehet a cél. Gyermekkoromban Kodályt tanultuk.... miért probléma a kedves zsüritagnak ez a zenemű? Mennyi embert ismerek, akiknek Csajkovszkij Diótörője és Zámbó Imre dalai is megférnek a befogadó ládába. Miért kell az Operettet egy alantas műfajnak tekinteni?
Csak a tehetségkutatókat nézem a kereskedelmi csatornákon, mert minden más nézhetetlen számomra. Ha valaki olyan környezetből jelentkezik, ahol a család, barátok nem jelezték a tehetség hiányát....... hmm a castingon emberi hangon, szeliden el lehet mondani. A durvaság, a kiméletlen! őszinteség nem mindig nyerő.
Remélem a következő CSSZ müsornak már nem lesz Puzsér Róbert tagja. Addig is jó lenne, ha a kedves zsüritag végignézné az adások videóit, talén egy kicsit ő is visszavenne az arcából és emberi lényként kezelné a versenyzőket. A különböző műfajokat is kéretik békén hagyni. A világban az a szép, hogy minden ember különböző. Igény van a mulatósra is, a balettra is... Találja meg mindeki az igénye, lelke szerint legjobban élvezhető műfajt és legyen vele boldog.
Tanultam müvészettörténetet, de nem minden esetben vásárolnék NAGY festő remekmúvét.... mert nincs közel hozzám!
Remélem kedves Róbert nem bántottam meg!

SarahConnor 2012.05.27. 12:33:16

Ircsike, ez nem a megalázásról szól, hanem a kéretlen, leplezetlen igazságról, vagy nevezzük őszinteségnek, mert az igazság lehet szubjektív... Aztán ezt ki-ki másnak érez, például egyesek sértésnek, meg megalázásnak. Tévedés ebbe rosszindulatot belelátni, meg azt gondolni, hogy ez feltétlenül csak a kedves zsűritagot jellemzi. Az is sokat elárul az emberről, hogy fogad egy ilyen kritikát. Ezért is érdemes Puzsérra figyelni. Mellesleg soha nem kritizálja az embert, csak az előadót, illetve produkcióját. Páldául mondta többször, hogy "suttyóságot művelsz", de azt soha, hogy "suttyó vagy". Értjük a különbséget? Márcsak ezért is felesleges besértődni. Aki odamegy, számoljon azzal, hogy el lesz bírálva. Nem értem, mi a probléma, mondjuk ez az én bajom.
Meg lehet nézni a drága Varga Viktort, aki - miután Robi a számát a magyar könnyűzene legrosszabb hagyományába sorolta - azt válaszolta, hogy "Puzsér szar ember". És akkor Puzsérra vagyunk kiakadva, amiért végzi a dolgát? Mégis mekkora a különbség a fent említett két kritika közt?...

Jó példa erre, hogy a tegnapi CSISZ-ben Nóriék megkérdezték a zsűrit, kiért aggódnak és hogy értékelik az estét. Mindenki roppant polkorrektül fátyolozgatott, meg jött a roppant elegáns, de irtó közhyeles "itt már mindeki nyert". Aztán jött Robi, és kerek perec kijelentette, hogy a Quantumért szorít, neki az a fontos, hogy ők benn legyenek. Őszinte volt, lehet, hogy gesztusnak nem volt a legszebb, de ha az ember jobban belegondol, annak sincs több értelme, ha terelünk. Megkérdezik, megmondja - ő valahogy így értelmezheti a szerepét a CSISZben, és jól teszi.

lobster thermidor 2012.05.27. 13:36:29

@Bettidoktornő:

Úgy van kisszívem!
Mindenki hülye, akinek más a véleménye, mint neked.

Tigris:D 2012.05.27. 13:40:21

helyette viszont kaptunk egy újabb spkozsófluor-féle szarságot.

teljesen egyetértek! Annak idején még te dicsőítetted , ill. én is neki szurkoltam, de kb a 2. produkciója után tényleg erre a vonalra tért át!

Az meg ,hogy les*ar mindenkit hihetetlenül inkorrekt!

Aaszpazia 2012.05.27. 13:40:24

Nagy kár lenne kihagyni őt a következőből. Szerintem nagyon sokan csak miatta nézték a műsort.(én biztosan) Egyszerűen hatással van az emberekre. Nem ismeri a közömbösség fogalmát, fekete-fehér világban él, s a valódi értelmet kutatja a látszat mögött. Hogy mindezt keresetlenül teszi? Hát köszönjük meg neki. Manapság ez már kincs! (amikor mindenki körbenyal mindenkit)

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.27. 14:33:29

@lobster thermidor: Mondtam én ilyet valahol? Van véleményem és elmondom. Ennyi.

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.27. 14:53:58

@Fenimore: Én sem szeretem az olyan "zsűrit", aki csak azért mond valamit, mert ha már ott van miért ne...? És akkor szépen körülírva, mondanak valami udvariasan kitérő értékelést. És közben mindenkiért majd' meg halnak, és mindenkit úgy szeretnek, és de tényleg...! Nem ez megy?

A zsűri feladata az, hogy relatív maradjon, és kimondja az ítéletet, nevén nevezve a dolgokat. A szarra nem lehet azt mondani, hogy egy kissé büdöskés, kicsit undi, bár ha elég távol állunk tőle, akkor.... Az csak szar!

És tényleg mindig teljesítményt kritizált, és soha nem az embert!!!!!

Csak az a baj, hogy nagyon ahhoz vagyunk szokva, hogy az életben sem merjük kimondani sokszor,ami a valódi gondolatunk, ha tudjuk, hogy a másik nem azt akarja hallani...! És mi sem szeretjük a kritikát, mert azonnal SZEMÉLYÜNK elleni támadásnak vesszük. Ezért mindenki mond valami terelő kedveset, lehetőleg olyat, amivel aztán az adott illető cseppet sem lett kisegítve, de mi megúsztuk a konfliktust!

Mert mi van, ha megharagszik, és nem fog szeretni? Ha valaki megsértődik azon, hogy rossz kritikát kap valamire, hát az az ő baja! Az okos meg elmegy, és kezd vele valamit!

Én mondjuk egész eddigi életemben tojtam rá magasról, és akkor is el mertem mondani az álláspontom, ha egyedül maradtam! Nem mindig azoknak van igaza, akik többen vannak! És soha nem tartottam magamban semmit csak azért, mert a társaság többi tagja nagy nyájasan bólogatott egymás véleményére....

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.27. 15:19:51

@Ircsike: Amit Róbertről írnak , azt nem írják...Azt Ő írja magáról... Ott az elején.
Az éppen azért íródott, mert nem komoly...

Nem tudom nem érthető, hogy mik azok a "vélemények" Robi "misszionárius" előéletéről?:D:D:D

Szerintem emberi hangon mondott véleményt, csak nevén nevezte a dolgokat.
De arra kellene figyelni, hogy MIT mond! Arra viszont nagyon! Hogy mi volt a baj akkor Kodály kapcsán, meg az operettet miért nevezi hazugnak, stb...

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.27. 15:24:03

@Bettidoktornő: És a felebarátunkat akkor bántjuk a legjobban, amikor nem mondjuk a szemébe az igazságot, és bizony, néha keményen!

Puzsér Robi olyan, mint ahogy Arany írja, azt hiszem Toldiról:

" Keserű orvosság, durva fakanálban! "

aranyláz 2012.05.27. 16:34:34

Nem szép az őszinte szó,
nem őszinte a szép szó.
Nem ékes-szavú a jó,
az ékes-szavú nem jó.
(Tao Te King)

Nálam a Quantum a nyerő, bár a Marcit is csípem.

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.27. 17:01:29

@aranyláz: Ez de jó! Na valami ilyesmiről van itt szó!

Ircsike 2012.05.28. 06:22:23

Kedves Bettidoktornő! Amikor először olvastam Róbert honlapját el voltam ragadtatva az életútjától. Őszintén bevallom minden szót elhittem a leírtakból (szabad nevetni rajtam :D). csak az bántott nagyon, hogy egy ilyen szentéletű ember miért változott meg.
Valószinüleg életem végéig fogok ragaszkodni ahhoz a gondolathoz, hogy az ilyen tehetségkutató müsorokban muszáj kimondani az igazságot, csak a "csomagolás" nem mindegy.... mert "nem az fertőzteti meg az embert, ami a száján bemegy, hanem ami a száján kijön."

SarahConnor 2012.05.28. 09:17:31

Hát ha szent embernek hiszünk valakit, utána tényleg érdekes lehet a CSISZben viszontlátni. Azzal viszont semmi probléma nincs, ha valaki a munkáját végzi. Neki pedig az a munkája, hogy a "száján kijöjjön" az a vélemény, nem kell ezt elmisztifikálni, nem lesz neki ettől semmi baja. Ircsike, kicsit túlságosan törékeny a kis lelked.

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.28. 11:15:22

Ircsike!

Kinevetni semmiképp nem nevetlek ki! De hidd el, nem csak az lehet klasszikus értelemben véve jó ember, akinek valóban olyan életútja van, mint amit itt olvastál!
Értem én, amit Te mondtál, és nem baj, ha Neked ez a véleményed. A Te lelkednek nem ez a közlésforma a kedves.... Neki van egy ilyen stílusa, de azt gondolom, hogy inkább a mondanivalóra figyelj!

És látom, hogy ismered a Bibliát, akkor biztosan azt a részt is olvastad már, amikor Jézus fogja az ostort, és kiveri az árusokat a templomból. Nem finomkodik, olyat csördít a hátukra, hogy futnak! Pedig Ő tanítja, hogy " ne ölj", és ebben a parancsban az is benne van, hogy másban kárt nem tehetünk.... Néha a dolgok mögé kell látni.
Meg két rossz dologból a kevésbé rosszat választani... A nagyobb rossz az az, ami a médiából ömlik ránk, én azt mondom Neked, az fertőz meg minket, ami mások szájából kijön! És az nem egy " bassza meg", vagy egy " kurvázás", hogy utaljak a műsor során akár a Robitól, akár fellépőtől elhangzottakra.... Jön felénk ennél nagyobb mocsok is, és ráadásul olyan szépen csomagolva, hogy mire észre vesszük, már el is adták nekünk a szart. És az még jó, ha meglátjuk!Sokan nem látják miben élnek, mit etetnek meg vele!

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.28. 11:20:34

Rájöttem, hogy Róbert orvos! Igazából az egész szereplése, működése, és nem csak ebben a tehetségkutatóban, felér egy rendeléssel. Van olyan, hogy az orvosnak nincs más választása, csak egy jó éles késsel kivágni a gennyes részt, bele jó mélyen az élő húsba, hogy biztosan minden mocsok kinn legyen. Ne tudjon tovább terjedni, fertőzni! Nem megyünk semmire kenegetéssel, ráolvasással, kell egy bicska, oszt kész!

Robinak a nyelve a szikéje, és operál is vele rendesen. Igyekszik kivágni a férgeset, mindenhonnan, és ez bizony néha fáj....! Ezért nem csoda, hogy sokan óbégatnak már pusztán a neve hallatán...

truegrit 2012.05.28. 21:06:43

Puzsér Róbert szellemileg frissítő, gondolkodásra sarkall és lehet vitatkozni azzal, amit mond. Nem értek vele egyet mindig, de van, amikor nagyot bólintok valami felismerésre, amire ő mutatott rá. A csillag születikben alapvetően tetszik a munka, amit végez. Azt visztont kifogásolható volt, ahogy az első élő adásokban ekézte a csillagokat. Nem lehet ugyanabban a hangnemben miősíteni, ahogy a "suttyókat". Ezt ő is észrevette és ezen már módosított. A kritika éle finomodott, a hangnem emberibb lett de ha kell, úgy látom, még odateszi magát ( lsd, PLazma)

Serio (törölt) 2012.05.28. 22:22:41

Szerintem egész biztosan Szirota fog nyerni, csak ő eléggé érzelemmentes, tabula rasa robot ahhoz, hogy az RTL Klub jól eladható generikus celebet csináljon belőle.

Serio (törölt) 2012.05.28. 22:37:48

@Ircsike: Aztán mégis olvasod a blogját. És kommentelsz bele.

Joke is on you.

lobster thermidor 2012.05.29. 14:37:55

@Bettidoktornő:

Mondtál bizony!
Idézhetlek...?
"Olvastam pár véleményt az előbb máshol, de csak felhúztam magam. Az jött le belőlük, hogy az emberek nem értik, és nem értékelik, amit ez a srác csinált..."
Ezt te írtad le, és pontosan azt jelenti, amit bátorkodtam megjegyezni.

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.29. 15:21:26

@lobster thermidor: Szerintem ha azt mondom valakire, hogy nem ért valamit, az nem egyezik meg azzal, hogy az illető hülye... Vagy igen? Ne akarj már olyan háttér gondolatot belém magyarázni, ami nincs ott... Hadd tudjam már én, hogy mit akartam mondani! Megahagyod nekem ezt a szabadságot?

Szerintem Te csak kötekedni akarsz velem, de az engem hidegen hagy! A véleményedhez jogod van, ahogy nekem is, ettől még sem Téged sem mást nem tartok hülyének.

Aki ezek után Rajtad kívül úgy érzi, hogy lehülyéztem írjon bátran...

rockjano 2012.05.29. 15:33:52

Szerintem Puzsér nagyon rendben van..nincs mindenben igaza lehet vele vitatkozni de legalább érdekes és az már nagy szó manapság.

Nállam az OK ha valakinek van véleménye mégha nem is pont az mint az enyém.

Kiváncsi vagyok az RTL bevállalja-e mégegyszer (szerintem igen)

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.29. 17:11:23

@rockjano: Szép is lenne, ha mindenkinek egyforma lenne a véleménye..:D
A kritikusban különben is az a lényeg, hogy valamivel kapcsolatban gondolkodásra késztessen. Adjon egy kiindulást az adott témához. Puzsér is mondta, vagy igaza van olyankor az illetőnek, vagy nincs. Nem is lehet mindennel egyet érteni.

Abban viszont nagyon igaza van, hogy pl. az egész zsűrizés nincs a helyén! Sehol, nem csak ebben a műsorban. Nem Ő az, aki rosszul csinálja, csak nem vagyunk ehhez szokva! Egy " só" az egész, és elvész az igazi zsűri fogalma!Nincs igazi értékelés! Azért becsülöm, mert abszolút módon reális marad, és végig távol tartja magát a versenyzőktől . Olyan értelemben távol, hogy ami az előadásukon túl van,abból nem érdekli semmi. És ezt piszok nehéz lehet megtenni, mert biztosan hozzá is elérnek hírek, és ez mind befolyásolhat tudat alatt is!

Én pl. szerződésben tiltanám, hogy amíg megy egy verseny, bármi kiderüljön a résztvevőkről. Nem korrekt, hogy valaki azért nyerjen, mert szegény sorsú, vagy beteg. Vagy a rokona az. Ez mind szomorú, de erre máshol kell gyógyírt találni... Biztos vagyok benne, hogy sok szavazó nem a látott produkció alapján szavaz...Akkor nem kell produkció, mindenki adja be a családi dolgokról a kis papírját, és pár óra múlva ki lehet hirdeti, kié a legszomorúbb, így ki a győztes...

Nem korrekt. Persze tudom, abban van a lóvé, ha van sztori, amíg szerepelnek...el lehet velük adni a lapot, stb.Na mindegy, hazug itt sok minden. Ez meg hosszú lett:D

rockjano 2012.05.29. 17:29:06

@Bettidoktornő: "amíg megy egy verseny, bármi kiderüljön a résztvevőkről. "

Szép :-))) de akkor hol marad a szívfacsaró story. A népek zabálják az ilyesmit mert úgy érzik hogy a sztár is csak egyvalaki őközüllük...

Ez régi dolog már Mátyás is ezért járt álruhában a pórnép közt :-)

Akármi is van Puzsérral ez akkor is kommersz média és az is marad...legfeljebb meg lehet próbálni egy kicsit színvonalasabbá tenni. De akkor is lesznek valóság showk stb... amire van kereslet és nyereségesen kiszolgálható az igény az el fog készülni.
Puzsér szimpatikus de nem fogja megváltani a világot legfeljebb keres egy kis pénzt :-)

Egyébként Ő is szerepet játszik csak némileg autentikusabban mint amások...

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.30. 08:57:50

@rockjano: A népek zabálják, mert egy jó kis lélektani dologra hat az egész, illetve az emberi természet azon vonására, miszerint irtó kíváncsiak vagyunk! Nézzd csak meg, hol születik a bulvár kicsiben!Nem valami szenny Tv műsorban, nem valami ilyen laoban, hanem itt a sarki kisboltban pl.....

Amikor az ember érdeklődése valaki iránt túl lép azon a ponton, ami szükséges! Több közlést várok tőle, mint ami a vele kapcsolatos dologhoz kell! Ha valaki érdekes, milyen jó szaftos részleteket tudni róla! És amikor a fölösleges kíváncsiságra jön a válasz, meg is született a bulvár...
Ezt meg nagyban kihasználják jó pénzért. Értem én, de ebből már elég!
Lehet, hogy Puzsér Robi egyedül kevés, de valahol el kell kezdeni!
Én annak is örülnék, ha igenis lenne saját műsora nagyobb nézettségű fórumon! Persze azért akar a saját közegébe vissza menni, mert nem keverte össze a célt az eszközzel... Neki az RTL nem cél volt, hanem eszköz...( Mondjuk tök jó, hogy én itt megmondom helyette, mit gondol...:D:D:D )

De van egy jó mondás, mindent arra kell használni, amire való. Ha adnak Neki lehetőséget, szerintem nem baj, ha kihasználja!

rockjano 2012.05.30. 10:08:38

@Bettidoktornő: Egyetértünk mindenbe.

A régi "Ki mit tudokon" ilyen nem volt, csak a produkció számított.

De mostmár hozzászoktunk hogy bemegyünk az előadó hálószobájába.. nehéz erről leszokni. (a reality showkkal még mások ágyába is teljesen elképzelhetetlen lett volna egy két évtizede).

Mondjuk ez nem hazai sajátosság hanem nemzetközi dolog, illetve ott hamarabb kezdődött (lásd britt tabloid média)

Puzsér persze hogy csak használja (okosan) az RTL-t meg vica verza is persze. De neki nem lesz műsora a kereskedelmi csatornákon ahhoz Hajdú Péter kell (hogy áthozta az ATV-rők a Frizbit a TV2 és nem is sikertelen)

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.30. 11:14:39

@rockjano: Hát persze, hogy nem hazai eredendően... Mi csak majmok vagyunk.... Másolunk minden szart, és még el is hisszük, hogy vagányak vagyunk...
leszokni meg nehéz, mert olyan ez, mint a kábítószer.... Nem kell gondolkodni, nem kell értéket keresni, csak bambulni kell, oszt kész. Ehhez hozzá lehet szokni. Az mondjuk jó kérdés, hogy ki a hibás eredendően ezért az egészért? Butítanak minket, vagy mi vágytunk butulni?

rockjano 2012.05.30. 11:30:56

@Bettidoktornő: Ez társasjáték..azt kapjuk amit akarunk és azért akarjuk azt mert azt kapjuk

Ez a 24-es csapdája :-)

lobster thermidor 2012.05.30. 15:17:46

@Bettidoktornő:

Tudod én "háttér gondolatok" nélkül is elég jó vagyok a magyar nyelv magyarra fordításában.

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.30. 15:57:08

@lobster thermidor: De ha maga az író mondja, hogy rosszul fordítod, akkor miért nem hiszed el???? Belemagyarázásnak hívják ezt és nem fordításnak... A magyarban én is elég jó vagyok..!

Kitartok a véleményem mellett, a többség nem értette, vagy nem értékelte azt a Srácot! Ki is esett. Ettől még nem hülyék, de más az értékrendünk.

Rólam meg csak annyit, hogy szeretek érdemben vitázni, nem marhaságokon. ( Na és akkor most törheted a fejed, hogy lemarháztalak-e...)

De hidd el, elég fasza csaj vagyok, és ha valakit le kell hordanom, akkor azt nem fogom burkolni! Azt akkor nem kell majd fordítgatni, elég egyértelmű lesz.

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.30. 16:19:51

@Bettidoktornő: @lobster thermidor: Most hallottam, hogy valaki nem veseköves. Akkor én lefordítom: ezek szerint az összes többi betegségben viszont szenved.... Hát nem?

Ha valakiről feltételezem, hogy valamit nem ért, akkor hülye...

Azért ez nem így működik...! Na mindegy, én ezen nem rugózom tovább! Nem ezért vagyok itt...

lobster thermidor 2012.05.30. 16:30:52

@Bettidoktornő:

Nekem nem is tűnt rugózásnak...:)

Tényleg, te valóban urológus vagy?

q-84 2012.05.31. 01:46:51

Kedves fejlett kritikai érzékű Róbert!

agglomeráció nem pedig aglomeráció

Csak hogy valami értéket kapj Te is! :)

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.31. 08:14:50

@lobster thermidor: Jobb kedvem lett Tőled ! :D Ami nagy szó, mert úgy fáj a tokom, hogy majd' megdöglök... Drukkolj, hátha egy Puzsér-bérenc elpatkol:D!
Becses szakterületem a trauma. Jó, mi?
( Különben Te mivel foglalkozol? Ha nem titkos! CSak nem Te is kritikus vagy?)

Bettidoktornő (törölt) 2012.05.31. 08:15:52

@Bettidoktornő: Javítás: " torkom" .... Még "tökömnek" is lehetett volna fordítani, ami kínos lenne rám nézve... :D

Mr. Alkohol 2012.05.31. 20:59:36

"Szirota Jennifer Disney-hercegnőként indult neki ennek a versenyszériának, ennek megfelelően soul-himnuszokat énekelt. Most úgy tűnik, hogy jazz vagy blues énekes lesz, akiben egyre nagyobb belső igényesség van önmaga és a közönség iránt, aki már nem szórakoztatni akar, hanem nyomot hagyni."

Kedves Róbert, menj el hallásvizsgálatra. Ez a csaj ugyanúgy nyivákol mint az összes többi elődje meg jelenlegi versenytársa ebben a kategóriában, 12 = egy tucat.

Azt mikor veszitek már észre, hogy ez a soul/R&B vonal már rohadt unalmas, lejárt lemez + idegesítő?!

Most ezzel a beírással nem is szegény kislányt akarom bántani, nem személy szerint vele van a problémám (bár szerintem nem különösebben tehetséges), hanem ezzel a jelenséggel.

Mészáros János Elek: a megjelenése, az image-e és az azon alapuló asszociációk ellenszenvessé teszik számomra az ő figuráját, DE az adottságai jók és tetszik, hogy a mostohagyerekként kezelt klasszikus zenei műfajt népszerűsíti.

Marci: el nem tudom képzelni, hogy ő hogyan juthatott egyáltalán be ebbe a műsorba! Egy középiskola színpadára is kevés lenne!

Plazma: Marcinál annyival biztosan jobb volt, hogy saját verseket adott elő. Ha tizenéves volnék, talán még tetszett is volna a produkciója.

T. Zsűri, miért nem sikerül a 15 (hip-hop, R@B, alternatívkodás) és az 55 (Máté Péter-Cserháti Zsuzsa-Demjén Rózsi) év közötti korcsoportot belőnötök normális zenékkel? Meg olyan versenyzőknek is esélyt adni, aki semmilyen szempontból nem "hátrányos" helyzetűek, de nem is a ló másik oldala (Király család tagjai - remélem, nincs már több tesó, unokatesó)...

Mr. Alkohol 2012.05.31. 21:07:12

Valaki emlegette megboldogult Zámbó Jimmy-t...
Nos, a Jennyfer-félékkel pont az a bajom, mint ami Jimmyvel volt: jó énekhang, jó előadói készség, tehát van némi tehetsége, de amit énekel és ahogyan, az borzasztó giccs.

Mr. Alkohol 2012.05.31. 21:11:34

@rockjano: "Puzsér persze hogy csak használja (okosan) az RTL-t meg vica verza is persze. De neki nem lesz műsora a kereskedelmi csatornákon ahhoz Hajdú Péter kell (hogy áthozta az ATV-rők a Frizbit a TV2 és nem is sikertelen)"

Én fele annyi pénzért is oda tudnék mondogatni... ;)

rockjano 2012.05.31. 21:56:24

@Mr. Alkohol: Szerintem meg csak az arcod nagy és nem tudnál úgy odamondogatni még negyedannyiért sem... (tudniillik az sem olyan egyszerű..kell hozzá némi műveltség meg humor)

lobster thermidor 2012.06.01. 16:49:05

@Bettidoktornő:

Remélem mielőbb meggyógyulsz, már csak a betegek érdekében is. Szükségük lesz rád és traumatológusi szakértelmedre, mert a szombati döntőben előreláthatólag, sokan komoly sérüléseket szenvednek majd.:)
Puzsér már keményen gyúr az utolsó nagy vérfürdőre...!

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.02. 09:00:00

@lobster thermidor: Én remélem, hogy Robi önmagát adja ma este is, de lenn Hozzá egy személyes kérésem...: ne legyen vérfürdő, mert szeretnék nyugiban drukkolni ma...!:)

Ellenkező esetben megkeresem, és kényszeríteni fogom, hogy hallgassa az énekem.... És az garantálom, gyorsabban öl, mint a cián....Nem lesz idő pontozni, meg véleményezni! :D:D :D

lobster thermidor 2012.06.03. 08:35:38

@Bettidoktornő:

Mikor énekelsz Robinak?
Szívesen részt vennék én is ezen a nem hétköznapi eseményen. Nagy élményt jelentene számomra, ha testközelből elmélyedhetnék Puzsér gondolatait valós mélységeiben kifejező, erős érzelmeket tükröző arcjátékában...:)

Persze szigorúan önkéntesként!

Bettidoktornő (törölt) 2012.06.03. 10:09:03

@lobster thermidor: Amikor csak bevállalja!:D Én nem vagyok szívbajos, csak éljétek túl! :D

MrMegmondoMan 2012.06.08. 09:28:05

Bár nem tudom, írták-e már, de Mészáros János Elek régebben feltűnt a médiában, csak épp a nyugdíjasok által nagyon kedvelt Kívánságkosárban. A link: www.youtube.com/watch?v=ObYQ3XVNP8c

Illetve próbálkozott még a Nóta TV Nótasztár című tehetségkutató műsorában is. A link: www.youtube.com/watch?v=Ybd6PJm1dpY

Ezért valószínűnek tartom, hogy előbb lesz nótaénekes, mint operaénekes, mert az utóbbihoz még technikailag nem elégséges.

Sanya50 2013.06.04. 13:59:38

Döbbenettel olvastam Puzsér Róbert véleményét a magyar nótáról és az operettről !!!
De hát ki is ő?, egy barom.
süti beállítások módosítása